A 10ezer fő alatti települések jelentkezhetnek, június 30-áig kell regisztrálniuk, majd július 5-én az online felületen kell konkrétan igényelni azokat a csemetéket, amelyeket szeretnének elnyerni. A szakemberek 19 belterületre való, Magyarországon honos fafajt ajánlanak, ezekből lehet válogatni. A sikerrel pályázó falvaknak, kisvárosoknak csak az ültetésről és a növények ápolásáról kell gondoskodniuk, a fák, a szükséges egyéb anyagok és a szállítás költségeit is fedezi a program.
2021-06-23 |
A Madarak és Fák napja alkalmából fát ültetett a Debreceni Egyetem Botanikus Kertjében a Debreceni Református Kollégium Múzeumának fiók intézménye, a Szabó Magda Emlékház, a Dóczy Gimnázium és a Debreceni Nagyerdőért Egyesület. Szimbolikusan egy himalájai cédrust választottak, egy ellenálló, hosszú életű, örökzöld fafajtát. Az intézmények között ezzel tovább erősödött az eddig is működő jó kapcsolat. A faültetéssel egyben Szabó Magda Kossuth-díjas íróra, a cívisváros szülöttére is emlékeztek.
2021-05-13 |
Immár 7. alkalommal szerveznek életfaültetést október 14-én, szerdán, Arnóton. A Miskolc közeli településen 45 csecsemő születését és 10 kisdiák általános iskolai ballagását örökítik meg egy-egy tuja elültetésével az Alkotmány utcán, a játszótérrel szemben található részen. A tujákat egy helyi vállalkozó, Miklós Zoltán biztosítja. A településen tart a bölcsőde kialakítása. Az utóbbi években emelkedik a gyermekvállalás, és a szülők részéről egyre nagyobb az igény a pici gyermekek elhelyezésére. Az arnóti önkormányzat idén is részt vesz a szociális tüzifaprogramban, 300 szociálisan hátrányos helyzetű családnak adományoznak tüzifát.
2020-10-07 |
Elkezdődött a dohánypalánták ültetése országszerte. Ebben az évben közel 3000 hektáron termelt dohányra kötöttek szerződést a termelők, ami jóval kevesebb, mint tavaly volt.
2020-05-22 |
A színház „Trianon 100" rendezvénysorozatának részeként, a Tizenhárom almafa című Wass Albert-bemutatóhoz kapcsolódva a teátrum színművészei, az elmúlt héten csütörtökön ültették el a 13 őshonos, oltott almafát. Egyet a Nemzeti Színház kertjében, a többit pedig Somoskőújfalun, Balassagyarmaton, Tompán, Kelebián, Tarpán, Újszalontán, Dunaszigeten, Magyarszombatfán, Berzencén, Gyálaréten, Nagylakon és Sátoraljaújhelyen.
2020-03-10 |
2 millió fát ültetnek el még idén tavasszal száz településen és azok határában, az állami erdőgazdaságok bevonásával - mondta el az Európa Rádiónak adott interjújában Szentpéteri Sándor erdőkért felelős helyettes államtitkár. Emellett támogatásokat, pályázatokat írnak ki gazdáknak erdőtelepítésekre. Lesz civileknek, önkormányzatoknak, iskoláknak egyházközségnek szánt fásítási pályázat is. Az is tisztázódott, hogy megyénként, évente telepítenek majd egy erdőt, amelyben az adott év újszülöttjei után tíz-tíz fát ültetnek majd el. 2050-re cél, hogy Magyarország 27 százalékát erdő fedje.
2020-03-03 |
Hetedszer csatlakozott a sárospataki Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola a „Mozdulj a klímáért!” - elnevezésű országos környezetvédelmi akcióhéthez, melyet a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség, valamint a Reflex Környezetvédő Egyesület hirdetett meg.
2019-10-04 |
Nyakunkon az ősz, fokozatosan rövidülnek a nappalok, egyre hűvösebb az idő. De miről kell a kertművelőnek ősszel gondoskodnia? Természetesen a télre való felkészülésről! Németh Anikó botanikussal, a Szegedi Füvészkert igazgatójával beszélgettünk az Európa Rádió kitekintő című műsorában.
2019-09-05 |
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt