Lassan egy éve szolgál az abaújszántói református gyülekezetben Balogh Milán lelkipásztor, aki előzőleg a sárospataki egyházközség segédlelkésze volt. Két hónapja költözött családjával az abaúji kisvárosba, tervei szerint szeretné a református közösséget anyagi értelemben és lelki tekintetben is építeni.
2020-11-27 |
Rendkívül nehéz helyzetben kezdte meg szolgálatát, ugyanis márciusban, a pandémiás helyzet kezdetén került az egyházközségbe, és szinte csak online találkozott a tagokkal, illetve tartott alkalmakat. Annakidején fiatal lelkipásztorként a Nagytemplomi gyülekezetben szolgált, majd 15 évet töltött a Hajdúsámsoni Református egyházközségben. A tervekről és kihívásokról hallhatják most következő beszélgetésünket.
2020-09-13 |
Szakács György a Kistemplomi-Ispotályi Református Egyházközség lelkipásztora 15 év szolgálat után elköszön a gyülekezettől és egy időre hivatásától is. Döntésének hátterében egyfajta személyes útkeresés áll. Július 26-án vasárnap 10 órakor a Kistemplomban kezdődik az a búcsú istentisztelet, melyen jelen lesz Fekete Károly a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke is. Szakács György augusztus elsején lép ki a szolgálatból.
2020-07-25 |
Végső búcsút vettek Zsíros József református lelkipásztortól, aki Debrecenben az önálló Ispotályi Református Egyházközség utolsó lelkipásztora volt. Zsíros József 100 esztendőt élt, következő beszélgetésünkben munkásságára, személyére emlékezünk.
2020-06-21 |
Az idei Húsvét más, mint az eddigiek. Most nincs lehetőségünk arra, hogy templomba menjünk, mégis otthon is megélhetjük a közösség élményét. Almási Ferenc a Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség lelkipásztora azt mondja szerencsés, ha ezt a helyzetet nem korlátként, hanem lehetőségként éljük meg, mert „Akik Istent szeretik, azoknak minden a javukra van.”
0:00
0:00
2020-04-14 |
Hivatalosan is beiktatták a hétvégén Széles Csongort, a Debrecen-Kerekestelepi Református Gyülekezet lelkipásztorát, aki néhány hónapja vezeti az egyházközséget. Sok éven keresztül a Bánki és a Kerekestelepi gyülekezet összetartozott, de az elmúlt időszakban önálló egyházközséggé vált Bánk. Így lett új lelkipásztora a Kerekestelepi református gyülekezetnek, ahol a hagyományos programok mellett már új események is elindultak az életükben.
2020-03-12 |
Beiktatták hivatalába Dénes Ágotát. A tiszacsegei gyülekezet lelkipásztora még 2018-ban került az egyházközségbe. Azóta számtalan új alkalmat indított el, és folyamatosan szervezi a különleges eseményeket. Kislányával és édesanyjával érkeztek a gyülekezetbe, ahol szeretettel fogadták őket.
2019-10-18 |
Csaknem 30 évig szolgált Panyolán, most a szamosszegi gyülekezet lelkipásztora több mint 8 hónapja. A közelmúltban iktatták be Tisza Tibort, akivel a múltról és jövőről Buzás Bori beszélgetett:
2019-10-03 |
Országosan, évente 40-50 fiatal végez és lesz belőle református lelkipásztor. Ez a szám megtartottságot mutat – mondta el rádiónknak Dr. Gaál Sándor, a Nyírségi Református Egyházmegye esperese. Közlése szerint ez az érték azért is jó, mert az ország lélekszáma sem növekedett. Ráadásul a lelkészek átlagéletkora is megfelelő.
2019-10-02 |
Nem csak korcsoportoknak szóló alkalmakkal, táborokkal és családlátogatásokkal igyekszik növelni és egyben tartani a hajdúbagosi gyülekezetet Czeglédi Péter Pál lelkipásztor, hanem három éve közösen olajtököt termesztenek. Mindezekről kérdeztük a Hajdúbagosi Református Egyházközség lelkészét.
2019-10-01 |
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt