Pogácsás Patrik és felesége Pogácsásné Kusnyír Éva már két éve élnek a Sárospatak melletti településen, vagyis egy ideje már részesei a gyülekezeti életnek. Az eseményen készített összeállításunk elején Pogácsás Patrikkal beszélgetek, először is arról, hogy miként kapott elhívást a lelkészi szolgálatra.
2023-08-11 |
A város napja alkalmából Pro Urbe díjjal jutalmazták Püski Lajost, a Debrecen-Nagyerdei Református Egyházközség lelkészét. 1990-ben került lelkipásztor feleségével a gyülekezetbe, akivel aktívan részt vett a korosztályokhoz kötődő ifjúsági csoportok, bibliakörök, 300 fős, több generációs gyülekezeti nagytáborok, az összetartozás napja, hajléktalanok étkeztetése, lelki segítségnyújtás, kulturális programok szervezésében.
2023-04-28 |
A tiszteletes ezt megelőzően több mint 10 éven át feleségével a Martfűi gyülekezetben szolgált. A törökszentmiklósi egyházközségben a gyermekek között végzett munkát tartja a legfontosabbnak.
2023-04-26 |
Új lelkipásztor vezeti a Sátoraljaújhelyi Református Gyülekezetet. Dezső Attila és szintén lelkipásztor felesége Ricsei szolgálatuk után érkeztek az újhelyi közösség pásztorolására. A következő beszélgetésben megismerhetik az újonnan érkezett lelkipásztor életét, gyermekkorát, tanulmányai, elhívását.
2022-12-20 |
Holt fába életet – ezzel a címmel nyílt meg a nyáron elhunyt idősebb Virágh Sándor egykori református lelkipásztor faragványaiból összeállított kiállítás a Sárospataki Református Kollégium Tudományos Gyűjteményei Múzeumában. A megnyitón elhangzott: a 91 évet megélt lelkipásztor után olyan sok faragott tárgy maradt, hogy azoknak csak a töredékét sikerült bemutatni.
2022-12-08 |
Bár négy generáción keresztül a felmenő családi ágakban lelkipásztor elődökkel büszkélkedhet, először mégis történelem tanárnak tanult, később vitte útja a teológiára. Politikai szerepvállalása a helyi közéletben kezdetben nem talált egyértelműen kedvező fogadtatásra a hívek körében. Egyik fontos célkitűzése, a gyermekeken keresztül megszólítani a családokat és bevonni az embereket a hitéletbe valamint az iskola falait lélekkel megtölteni.
2022-11-25 |
Meleg Attila tizenhat éven keresztül építette a gyülekezetet Bódvaszilason, családjával együtt mégis úgy döntött: új fejezetet nyit az életében.
2022-09-01 |
„Erdélyi szolgálatom közben sohasem gondoltam arra, hogy az Anyaországban folytatom majd egyszer az utamat, de a Jó Isten máshogy döntött. 2019-ben hívtak el Fábiánházára, hogy legyek a település református lelkipásztora. Én pedig igent mondtam” - fogalmazott rádiónknak Gál Sándor lelkipásztor.
2022-06-20 |
A Kárpátaljáról elszármazott tiszteletes Kolozsváron végezte teológiai tanulmányait, Hajdúsámsonba 2020-ban kapott invitálást a szolgálatra. Ez nehéz időszak volt, hiszen a világjárvány miatti elszigeteltség megnehezítette a közösség megismerését.
2022-05-20 |
Fodor Gusztáv lelkipásztor Kárpátalján született, tanult és szolgált. Most Magyarországon él és dolgozik, a tiszaderzsi és a tiszaszentimrei gyülekezetek szolgálatában.
2022-04-15 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola