Nem kérdés, hogy Koncz Imre esperes szereti szűkebb hazáját, a Bereget. Az szabolcs-beregi esperes a  székfoglalójában azt mondta, szinte sírni tudna, ha arra gondol, hogy súlytalanná válik az egyház egy masszív református többségű vidéken.
2021-07-11 |
Közeledik a húsvéti ünnepkört megelőző nagyhét, ami a keresztyének számára a virágvasárnappal kezdődik. Virágvasárnap a keresztyének azt ünneplik, hogy Jézus a halála előtti napokban bevonult Jeruzsálembe. Hangóné Birtha Melindát a Miskolc-Avasi Református Egyházközség lelkipásztorát hallják.
0:00
0:00
2021-03-27 |
A vírushelyzet megnehezítette az ideköltözés és a szolgálat folyamatát, de mostanra aktívan végzi tevékenységét. Online alkalmakat is bevezettek, de az idősekkel próbálja tartani a kapcsolatot.
2020-12-31 |
Meg kellene tanulnunk nem tenni, csak lenni, elfogadni, szeretettnek lenni, békességben Istenre találni - mondja Nagy György a Mátészalka-Kertvárosi Református Gyülekezet lelkipásztora. Szerinte a valódi karácsonyt készíti elő Isten ebben a válságos esztendőben is. A gyülekezetükben úgy döntöttek, személyes istentiszteletekkel ünneplik meg a karácsonyt, de a járvány miatt úgynevezett mentesítő istentiszteleteket hirdettek meg, azaz több istentiszteletet tartanak, hogy egy-egy alkalmon minél kevesebben legyenek.
2020-12-23 |
Vad Zsigmond nem lelkészi pályára készült, de az utolsó pillanatban meggondolta magát. Lelkipásztori munkáját a folyamatos építés jellemezte mind lelki, mind fizikai értelemben. A nagytemplomi gyülekezet nyugdíjba vonuló vezető lelkipásztorát vasárnap búcsúztatják a Nagytemplomban. A debreceni egyházmegye leköszönő esperesével beszélgettünk.
2020-12-12 |
Lassan egy éve szolgál az abaújszántói református gyülekezetben Balogh Milán lelkipásztor, aki előzőleg a sárospataki egyházközség segédlelkésze volt. Két hónapja költözött családjával az abaúji kisvárosba, tervei szerint szeretné a református közösséget anyagi értelemben és lelki tekintetben is építeni.
2020-11-27 |
Rendkívül nehéz helyzetben kezdte meg szolgálatát, ugyanis márciusban, a pandémiás helyzet kezdetén került az egyházközségbe, és szinte csak online találkozott a tagokkal, illetve tartott alkalmakat. Annakidején fiatal lelkipásztorként a Nagytemplomi gyülekezetben szolgált, majd 15 évet töltött a Hajdúsámsoni Református egyházközségben. A tervekről és kihívásokról hallhatják most következő beszélgetésünket.
2020-09-13 |
Szakács György a Kistemplomi-Ispotályi Református Egyházközség lelkipásztora 15 év szolgálat után elköszön a gyülekezettől és egy időre hivatásától is. Döntésének hátterében egyfajta személyes útkeresés áll. Július 26-án vasárnap 10 órakor a Kistemplomban kezdődik az a búcsú istentisztelet, melyen jelen lesz Fekete Károly a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke is. Szakács György augusztus elsején lép ki a szolgálatból.
2020-07-25 |
Végső búcsút vettek Zsíros József református lelkipásztortól, aki Debrecenben az önálló Ispotályi Református Egyházközség utolsó lelkipásztora volt. Zsíros József 100 esztendőt élt, következő beszélgetésünkben munkásságára, személyére emlékezünk.
2020-06-21 |
Az idei Húsvét más, mint az eddigiek. Most nincs lehetőségünk arra, hogy templomba menjünk, mégis otthon is megélhetjük a közösség élményét. Almási Ferenc a Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség lelkipásztora azt mondja szerencsés, ha ezt a helyzetet nem korlátként, hanem lehetőségként éljük meg, mert „Akik Istent szeretik, azoknak minden a javukra van.”
0:00
0:00
2020-04-14 |
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt