A CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és a Miskolci Egyetem szervezésében valósult meg. 18 éve indult a Miskolci Filmfesztivál, egy év eltéréssel a Facebook és a YouTube is, továbbá a közösségi média, illetve a Web 2.0 forradalma. A konferencia előadásai során az előadók, a tudatos internethasználat és az okos digitális képességek kihívásait, megoldásait, jó gyakorlatait járták körbe a közösségi médiától kezdve egészen napjainkig, a mesterséges intelligencia és a deep fake világáig.
2023-09-12 |
Az elismerésre a 30 évnél fiatalabbak animációs alkotásaikkal nevezhetnek július 15-ig. A fesztivál szakmai zsűrije az öt legjobbnak ítélt nevező listáját szeptember elején hozza nyilvánosságra, a díjátadó a fesztivál záróünnepségén, szeptember 17-én lesz.
2022-07-10 |
Magyarország legjelentősebb nemzetközi filmseregszemléjére több kategóriában, kisjátékfilm és nagyjátékfilm valamint CineNewWave kategóriába nevezhetnek az alkotók. Idén 18. alkalommal szervezik meg a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivált, szeptember 9-17. között.
2022-02-24 |
Az Interfilm egy protestáns filmes szervezet, akik a katolikus társszervükkel közösen alkotják az Ökumenikus Zsűrit, és ők azok, akik odaítélték a Nemzetközi Ökumenikus Zsűri díját az Almák című filmnek. A következő percekben Vígh Tamás zsűri taggal, református lelkésszel beszélgetünk, többek között arról, hogy milyen szempontok szerint értékel a keresztény zsűri egy világi fesztiválon, arról, hogy hogy lesz egy lelkészből filmes zsűritag, és arról is, hogy mitől jó egy film.
2021-09-29 |
A Roma/képmás – Cigány/másképp című pályázat célja az volt, hogy roma és nem roma alkotók egyaránt teret kapjanak arra, hogy sajátos szemszögből mutassák be a cigányság életét, elősegítve ezzel a társadalmi befogadást.
2021-09-17 |
A nevezési időszak jelenleg is tart, folyamatosan érkeznek a nagyjáték és kisjátékfilm kategóriákra a nevezések. Már két dokumentumfilm meghívást kapott a nemzetközi filmseregszemle CINEDOCS versenyprogramjába. A filmfesztiválon emlékeznek a 100 éve született Jancsó Miklós munkásságára valamint arról is, hogy a magyar film idén 110 éves. Folyamatban vannak továbbá az előkészítő tárgyalások a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetségével hogy éves közgyűlésüket Miskolcon tartsák idén is.
2021-04-23 |
Miskolc az otthonunk, hirdeti a felhívás, amelyet a CINEFEST filmfesztivál szervezői tettek közzé. Pályázatot hirdetnek saját film késztésére, a lényeg, hogy az elkészült alkotás azt a Miskolcot mutassa, amilyennek az alkotó látja a várost. Erről is beszélgettünk Bíró Tiborral, a szervező CINE-MIS Nonprofit Kft. ügyvezetőjével.
2020-07-30 |
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt