A nyíregyházi Krúdy Art Mozi látogatottsága 80 százalékkal esett vissza a koronavírus-járvány miatt. Mészáros Szilárd, a mozit működtető Váci Mihály Kulturális Központ igazgatója az Európa Rádiónak elmondta: ennek a nézők vírustól való félelmén túl az is oka, hogy a nagy filmek bemutatóit sorra elhalasztják a forgalmazók. Arra azonban nem készül az igazgató, hogy a mozit be kellejen zárni, mint ahogy az USA-ában és Angliában, ahol több mint ötszáz multiplexet zárt be saját döntés alapján az egyik cég.
0:00
0:00
2020-10-10 |
Miskolc az otthonunk, hirdeti a felhívás, amelyet a CINEFEST filmfesztivál szervezői tettek közzé. Pályázatot hirdetnek saját film késztésére, a lényeg, hogy az elkészült alkotás azt a Miskolcot mutassa, amilyennek az alkotó látja a várost. Erről is beszélgettünk Bíró Tiborral, a szervező CINE-MIS Nonprofit Kft. ügyvezetőjével.
2020-07-30 |
A karantén ideje alatt online vetítésekkel próbálta kárpótolni a mozi vezetősége a rajongókat. Június 8-ától viszont újra személyesen, a megfelelő távolságtartási szabályokat betartva, a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon, Kertmozivá alakulva fogadja a nézőket. A belépők elektronikus úton és személyesen egységesen 1000 forintos áron vásárolhatók meg.
2020-06-07 |
A kultúrintézmény mostantól csütörtökönként a Youtube-on előre meghirdetett időpontokban mutat be filmeket, ezt követően pedig online közönségtalálkozót is tart. A Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. szervezésében, elsőként debreceni kötődésű alkotók filmjeit láthatja a közönség. Rádiónknak Fejér Tamás, az Apolló mozi vezetője nyilatkozott.
2020-03-27 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh