Az alkotóknak nagyjátékfilm kategóriában május 31-ig, kisjátékfilm kategóriában április 30-ig, a pályakezdő filmeseknek szóló CineNewWave kategóriában pedig június 30-ig lehet nevezni. Csak olyan alkotásokkal lehet pályázni, amelyek 2021-ben vagy később készültek, és korábban még nem mutatták be azokat Magyarországon.
2023-01-25 |
Ön szerint melyik a legjobb magyar film? Tanú? Abigél? Szegénylegények? Körhinta? Egy magyar nábob? Az Egri Csillagok? A Galamb papné? A Testről és lélekről Vagy az Oscar-díjasokat kedveli inkább? A Saul Fia? A Mephisto? A Mindenki? A Légy? Vagy valami egészen más?
2022-09-22 |
Magyarország legjelentősebb nemzetközi filmseregszemléjére több kategóriában, kisjátékfilm és nagyjátékfilm valamint CineNewWave kategóriába nevezhetnek az alkotók. Idén 18. alkalommal szervezik meg a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivált, szeptember 9-17. között.
2022-02-24 |
A tavaly megalakult csoport a hetven éve létező Interfim tagszervezete. Az Interfilm kifejezetten protestáns filmes szervezet, akik keresztyén szempontok szerint értékelik, és gyakran zsűrizik is a filmeket, például a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon.
2021-09-18 |
Szeptember 10-én, pénteken délután 5 órakor ünnepélyes megnyitóval elkezdődik a 17. Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál a Művészetek házában. Az Igazság bajnokai című dán-svéd film vetítésével indul a fesztivál. A jelenlegi szabályozások szerint védettségi igazolvány, vagy maszk nem szükséges az előadások megtekintéséhez. Idén azonban egy jelképes összegért megvásárolt jeggyel lehet helyet foglalni a vetítésekre. Minderről Bíró Tiborral, a szervező Cine-Mis Kft. ügyvezető igazgatójával beszélgettünk.
2021-09-09 |
A Delta Mozi megszépült külsővel és korszerű műszaki tartalommal várja látogatóit Debrecenben a DEMKI Újkerti Közösségi Házában. A kulturális létesítmény még 1989-ben épült, az évtizedek alatt amortizálódott és elavult az elektromos hálózat, ennek cseréje is megtörtént a fejlesztés során, mely az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatán nyert 8, 8 millió forintból valósult meg.
2021-08-11 |
A nyíregyházi Krúdy Art Mozi látogatottsága 80 százalékkal esett vissza a koronavírus-járvány miatt. Mészáros Szilárd, a mozit működtető Váci Mihály Kulturális Központ igazgatója az Európa Rádiónak elmondta: ennek a nézők vírustól való félelmén túl az is oka, hogy a nagy filmek bemutatóit sorra elhalasztják a forgalmazók. Arra azonban nem készül az igazgató, hogy a mozit be kellejen zárni, mint ahogy az USA-ában és Angliában, ahol több mint ötszáz multiplexet zárt be saját döntés alapján az egyik cég.
0:00
0:00
2020-10-10 |
Miskolc az otthonunk, hirdeti a felhívás, amelyet a CINEFEST filmfesztivál szervezői tettek közzé. Pályázatot hirdetnek saját film késztésére, a lényeg, hogy az elkészült alkotás azt a Miskolcot mutassa, amilyennek az alkotó látja a várost. Erről is beszélgettünk Bíró Tiborral, a szervező CINE-MIS Nonprofit Kft. ügyvezetőjével.
2020-07-30 |
A karantén ideje alatt online vetítésekkel próbálta kárpótolni a mozi vezetősége a rajongókat. Június 8-ától viszont újra személyesen, a megfelelő távolságtartási szabályokat betartva, a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon, Kertmozivá alakulva fogadja a nézőket. A belépők elektronikus úton és személyesen egységesen 1000 forintos áron vásárolhatók meg.
2020-06-07 |
A kultúrintézmény mostantól csütörtökönként a Youtube-on előre meghirdetett időpontokban mutat be filmeket, ezt követően pedig online közönségtalálkozót is tart. A Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. szervezésében, elsőként debreceni kötődésű alkotók filmjeit láthatja a közönség. Rádiónknak Fejér Tamás, az Apolló mozi vezetője nyilatkozott.
2020-03-27 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola