Drasztikus időjárás-változást, a szélsőséges események gyakoribbá válását, jelentős hűtési energiafelhasználás-növekedést jeleznek előre a Dél-Alföldön a következő évtizedekre a Szegedi Tudományegyetem kutatói. A Gál Tamás, az Szegedi Tudományegyetem Éghajlattani és Tájföldrajzi Tanszékének egyetemi docense által vezetett kutatócsoport a várható klímaváltozást 13 regionális klímamodell átlaga alapján elemezték.
2023-01-18 |
Idén novemberben Egyiptomban rendezik meg a ENSZ éghajlatváltozással foglalkozó csúcstalálkozóját. A Klímacsúcsra készülve a Magyar Természetvédők Szövetsége fiatal aktivistái találkoztak Budapesten Dr. Botos Barbarával, Klímaügyekért és Klímadiplomáciáért Felelős Utazó Nagykövettel, hogy kortársaik üzeneteit közvetítsék a magyar döntéshozóknak. Közülük ketten a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumának diákjai voltak.
2022-10-28 |
Hetedszer csatlakozott a sárospataki Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola a „Mozdulj a klímáért!” - elnevezésű országos környezetvédelmi akcióhéthez, melyet a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség, valamint a Reflex Környezetvédő Egyesület hirdetett meg.
2019-10-04 |
Itt a nyár, egyre többen indulnak útnak külföldre. A célok gyakran egzotikus országok, más ételekkel, más szokásokkal más higiéniai körülményekkel. A következő percekben Takács István miskolci allergológussal, immunológussal beszélgetünk arról, hogy mire érdemes odafigyelni, ha külföldi útjaink során szeretnénk elkerülni a megbetegedéseket.
2019-06-06 |
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt