Az első szabadon választott polgármester, Katona Rezső emlékére állított emléktáblát a sátoraljaújhelyi önkormányzat. A városvezető 1990-ben, a Kereszténydemokrata Néppárt jelöltjeként nyerte meg a választást. Egy helyi vállalat vezérigazgatója volt, a város köztiszteletben álló polgára.
2023-06-09 |
Az a fontos, hogy a legjobbak válasszák a pedagógus pályát, hiszen ők azok, akik a szülők mellett a legtöbb időt töltik a gyerekekkel és másodsorban rajtuk áll a fiatalok nevelésének sikere – mondta Novák Katalin köztársasági elnök Kovács Béla, egykori pedagógus emléktábla avatásán Tolcsván.
2023-04-27 |
Emléktáblát állítottak Sátoraljaújhelyen, a Kazinczy utca 31. szám alatt álló ház homlokzatán, Asztalos Béláné Lévay Adél okleveles zongoratanárnő tiszteletére, aki 96 évvel ezelőtt alapította meg a városban magán zeneiskoláját.
2022-11-29 |
Egy régi keletű együttműködésnek köszönhetően a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár és a Kassai Bocatius János Nyilvános Könyvtár egy közös projekt során megörökítettek ötven miskolci, illetve száz kassai emléktáblát. Híres személyiségekről, történelmi eseményekről, épületekről szólnak a táblák, amelyek mobil applikációban is megtalálhatók.
2020-02-26 |
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt