Huszonkét borkóstolóhely, széles körű gasztronómiai kínálat és számtalan program. Ezeket nyújtotta látogatóinak a „nagykorúvá” vált, 18. Tolcsvai Borfesztivál. A rendezvény megnyitóján Bódisz Attila járt, ő készítette a következő összeállítást, amelynek elején Csoma Ernőt, Tolcsva polgármesterét hallják.
2023-08-17 |
Az a fontos, hogy a legjobbak válasszák a pedagógus pályát, hiszen ők azok, akik a szülők mellett a legtöbb időt töltik a gyerekekkel és másodsorban rajtuk áll a fiatalok nevelésének sikere – mondta Novák Katalin köztársasági elnök Kovács Béla, egykori pedagógus emléktábla avatásán Tolcsván.
2023-04-27 |
Átadták a Tolcsvai Általános Iskola új épületét, amit leginkább a felső tagozatos tanulók használhatnak majd. Az eseményen beszédet mondott Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ igazgatója, aki elmondta: az elmúlt időszakban 63 milliárd forintból 119 projekt megvalósítását tűzhették ki célul maguk elé.
2023-04-13 |
A pandémia miatt két éves szünet után szervezték meg újra a Tolcsvai Borfesztivált, amely így már tizenhetedik alkalommal várta a látogatókat. A központi szerepét ezúttal is a tolcsvai borok töltötték be.
2022-08-21 |
Tolcsván tartotta éves közgyűlését a Felső-Magyarországi Várak Egyesülete. Azért a tokaji borvidéki települést választották helyszínül a szervezők, mert ott most zajlik a vizsgálata egy nagy kiterjedésű kelta várnak, amelynek egy részét látogathatóvá is szeretnék tenni idővel.
2022-07-17 |
Ezek a hatások általában negatívak, de a helyzet ettől bonyolultabb – közölte rádiónkkal a dr. Kiss István borász, a rendezvény szervezője, a Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetsége elnöke.
2021-10-21 |
Átadták a munkaterületet a kivitelezőnek, így elkezdődhet az új tolcsvai általános iskola építése. A felső tagozatos oktatás lehetőségeit biztosító épület tornateremmel együtt épül fel az eszközbeszerzést is beleszámítva közel 700 millió forintból. A tervek szerint 2022 szeptemberében, de legkésőbb decemberben vehetik birtokba a diákok.
2021-04-23 |
A beruházásra egy 80 millió forintos nyertes pályázat adott lehetőséget a Tokaj-hegyaljai település önkormányzatának. Csoma Ernő polgármester az átadásra szervezett ünnepségen elmondta: a gazdaság újraindításából a saját eszközeikkel szeretnék kivenni a részüket.
2020-05-17 |
Elmarad az idei tolcsvai borfesztivál – jelentette be a legnagyobb közösségi oldalon a szervező tolcsvai önkormányzat. Nemcsak ez a rendezvény esik áldozatául ebben az esztendőben a koronavírus járványnak és bizony a vészhelyzetet megsínylik a hely szállásadók és borászatok is. Ezekről beszélgetünk most a tokaj-hegyaljai település polgármesterével, Csoma Ernővel.
2020-04-16 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt