Orbán Viktor miniszterelnök indította útjára az egykori Comenius Tanítóképző Főiskola alapjaira támaszkodó, a nyáron megalakult Tokaj-Hegyalja Egyetem első tanévét Sárospatakon. A tanévnyitó ünnepségen dr. Bolvári-Takács Gábor, az egyetem megbízott rektora egy bibliai idézettel kezdte beszédét.
2021-09-28 |
Az intézmény új osztályt is indított ebben a tanévben, így három pedagógusállást is meghirdettek, valamint ettől a tanévtől iskolai lelkipásztor segíti a munkát. Az évnyitó alkalmával az új pedagógusok és diákok fogadalomtétele mellett, átadták a Szabó Magda és Szobodka Tibor Emlékéért Alapítvány díjait, valamint a Tiszántúli Református Egyházkerület Gyarmathy díját.
2021-09-04 |
Egyelőre nem kell maszkot viselni a tanulóknak az épületben, de a szülőket még kérik, hogy ne lépjenek be az iskolába. Az intézményben idén ősszel 1049 tanuló kezdi a tanévet, ezúttal 5 helyett 4 új osztály indul. A rendezvényeket is szeretnék megtartani a Református Általános Iskolák Országos Tanulmányi Versenye kivételével.
2021-09-03 |
A hagyományokhoz híven, a szeptember elsejei tanévkezdést megelőző vasárnap tartják az évnyitót a nyíregyházi Jókai Mór Református Általános Iskolában. Jelenleg is zajlik egy új épülettömb építése, már a belső munkálatoknál tartanak, emellett elvégezték az iskola többi helyiségiben elvégezték a szokásos felújítási munkákat és volt sok nyári tábor is.
2021-08-29 |
Csökkentett üzemmódban, de megtartják a tanévnyitót a Jókai Mór Református Általános iskolában vasárnap. Mócsánné Nagy Ágnes, az intézmény igazgatója rádiónknak elmondta: ezúttal csak az első osztályosokat és szüleiket várják - a szokásokhoz híven - a Református Templomba. Közlése szerint már júliusban kidolgoztak egy eljárásrendet a szeptemberi tanévkezdésre, amit a minisztérium központi intézkedési terve is megerősített.
2020-08-26 |
Szeptember 7-én, szombaton délelőtt a debreceni református Nagytemplomban tartotta ünnepi tanévnyitó közgyűlését a Debreceni Református Hittudományi Egyetem. Itt tettek fogadalmat azok a fiatalok, akik most nyertek felvételt az intézménybe. A 2019-2020-as tanév örvendetes újdonsága, hogy a teológus, teológus-lelkész hallgatók száma növekedett. Emellett az is pozitív változás, hogy sikerült egy új szakpárt is beindítani: a vallástanár képzést egy világi tanári képzéssel párosították, ebben az intézmény együttműködik a Debreceni Egyetemmel. Az új tanév adatairól és kihívásairól Kustár Zoltánt, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem rektorát - az évnyitót megelőzően - kérdezte Oláh Ilona.
2019-09-08 |
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt