Sereginé Jánvári Enikővel a már 18 éves Dani édesanyjával beszélgetünk arról, hogy milyen tapasztalataik vannak nekik szülőknek és gyermeküknek illetve fogadott gyermeküknek a cserediákságról, amely azért bár nagy kaland – utólag így mesélik - azért sokféle küzdelem is edzi őket felnőtt életük kapujában – távol a hazájuktól és szeretteiktől.
2023-03-23 |
Tar Ágnes mestertanár hívta életre Nyíregyházán az Angol Baba-mama klubbot, amely egyre népszerűbb a szülők körében.
0:00
0:00
2022-12-24 |
A Debreceni Egyetem az évtizedes hagyományokkal rendelkező Nyári Egyetemét 2 év világjárvány miatti kényszerszünet után ismét jelenléti formában rendezheti meg július 18-ka és augusztus 12-ke között. Idén 35 országból 108-an vesznek részt a nyelvi fejlesztő, társalgást gyakorló, sport- és kulturális programokon.
0:00
0:00
Az eseményre új csoportok is érkeztek, Hejőkeresztúrról, Aszalóról és Ónodról. A programban harminc új mentor kezdi meg a munkáját. A diákok és a hallgatók most találkoztak először. Játékos programokon ismerkedhettek meg egymással.
2022-02-08 |
A Jezsuita Gimnázium területén épül egy új műanyag borítású sí-tanpályája. A fejlesztés a síszezon kezdetére már elkészül és mindenki számára nyitott lesz. Holczinger Ferenc, a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium igazgatója azt is elmondta: a sportág alapjait a gyermekek szakemberek segítségével sajátíthatják el.
2021-11-18 |
Tavaly nem sikerült, de idén simán felvették a Miskolci Egyetemre a Miskolci Nemzeti Színház színészét, Szegedi Dezsőt. A maga 68 évével ő lesz a legidősebb diák a kulturális antropológia alapszakon. Tanulmányait nappali tagozaton kezdi meg szeptemberben, de egyedi tanrendet szeretne majd igényelni. A felvételi élményeiről és az izgalmas jövőről kérdeztük Szegedi Dezsőt, a Miskolci Nemzeti Színház színművészét.
2021-08-05 |
Fiatalokat útját egyengeti a média világában Molnár Brigitta, aki a Mustárház és a Mustár Fm rádió oszlopos tagja. A médiafelelős már 2008-óta az alapítás évétől jelen van a mustár rádió életében és azóta több száz interjút készített. Brigitta nagyon odafigyel arra is, hogy minőségi munkák születhessenek a fiatalos közösségi rádióban.
0:00
0:00
2021-07-11 |
A Nemzeti Divat Liga és a Fashion Revolution Hungary "Divatosan a környezetért" elnevezéssel kezdeményezett kampányt. A cél, egy közösségi edukációs projekt elindítása, aktív részvétellel és az élmény alapú tanulás módszereivel. A szakemberek a multimediális környezettudatos divat oktatási programban kiemelten foglalkoznak a 13-18 éves korosztállyal, bevonva a középiskolai pedagógusokat és a szülőket is.
2021-04-08 |
Összesen 30 általános iskolásnak segítenek, de nem csak leckét írni. Hatékonyságukat bizonyítja, hogy vannak gyerekek, akik jegyeket javítanak a félévi és az évvégi bizonyítvány között. Hegedűs Márk interjúja.
2021-02-28 |
Becslések szerint évente kétezer olyan gyerek van Magyarországon, akik tartós betegségük miatt kiesnek az iskolai tanulásból kórházi kezelésük, otthoni lábadozásuk idejére. Akár hónapokig, évekig is eltarthat ez az időszak és a családok egyedül nagyon nehezen boldogulnak a tananyagban való felzárkóztatással.
2020-10-13 |
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt