Ezekhez a tématerületekhez kapcsolódva, a gazdaságélénkítés jegyében készült el a közelmúltban a két kötet, melyek tervezésében és kivitelezésében a megye fejlesztési ügynöksége, a BORA 94 Nonprofit Kft. is oroszlánrészt vállalt.
2022-04-20 |
Az eredeti kiadást már kétszer is újranyomták, részben az emlékmű-együttes bővülése, részben a történelmi háttér mélyebb megismertetésének igénye miatt. A legfrissebb füzet is tartalmaz sok új információt, erről beszélgetünk az alapítvány elnökével, Szajkó Gáborral.
2022-02-12 |
Magyarországon már 1930-ban tömegével jelentek meg a képregények, de az igazi aranykora az 1960-as 70-es években volt, amikor hetente legalább kétmillió emberhez jutottak el képregények - mondja Kertész Sándor újságíró, szakíró a magyar képregény történetének kutatója.
2021-09-28 |
Gondolatmorzsák - így nevezte írásait Tabajdi Éva gyermekpszichológus, aki egy évvel ezelőtt füzetbe gyűjtötte sorait és ezzel kedveskedett családtagjainak, barátainak, akiktől nagyon pozitív visszajelzéseket kapott. Most  ezzel az erőt, reménységet, megnyugvást, derűt adó füzetecskével - amit azóta többen is kértek tőle - másoknak is segíteni szeretne és felajánlja jótékonysági célra mindazoknak, akiknek szüksége lehet ilyen pozitív gondolatokra. Ám a nyomdaköltség fedezéséhez támogatót keres.
0:00
0:00
2020-10-24 |
A Sárospataki Református Teológiai Akadémia folyóirata ráadásul olyan érdekes és időszerű témával foglalkozik, mint például hogyan működhet az egyház karantén idején, valamint közzéteszi azt a széleskörű vitát, amely az online istentisztelet körül alakult ki. A kiemelten sok szempontot felvonultató vitával kapcsolatos első visszajelzések nagyon pozitívak. Erről beszélgettünk Nagy Károly Zsolttal, a kiadvány szerkesztőjével, a teológia docensével.
2020-08-16 |
A kiadvány ezúttal komoly teret szentel Nagy Barna egykori teológiai tanár, rektor, kiváló Kálvin kutató életének. További részletekről dr. Nagy-Károly Zsolt szerkesztő számol be.
2020-04-24 |
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt