Fekete Károly az elmúlt évek jeles alkalmain – például jubileumi eseményeken, esperesei beiktatásokon, lelkésztalálkozókon - mondott prédikációit gyűjtötte össze. Erre utal az alcím is: Igehirdetések az Élő ige szolgálatáról. A püspök különleges négyes tagolás szerint rendezte össze a szövegeket.
2024-01-04 |
Október 2-tól rendezik meg az ötödik Kollégiumi Könyvtári Napokat a Református Kollégium Nagykönyvtárában. A programok között szerepel kézműves foglalkozás és könyvbemutató is. Az elmúlt évekhez hasonlóan a Könyvtári Napok hetében kedvezményes, 500 Ft-os áron lehet beiratkozni a Nagykönyvtárba.
2023-10-02 |
Misit annyira megindította a másodosztályú DVTK feljutásának története, hogy úgy határozott könyvet ír róla.
0:00
0:00
2023-08-09 |
Az Európa Rádió debreceni szerkesztősége hivatalosan is a Könyv barátai hálózat tagja lett. Az olvasást, az irodalmat népszerűsítő civil szerveződés tavaly indult el a városban, és mostanra félszáznál is több tagja van, köztük kulturális intézmények, iskolák, vállalkozások.
2023-06-30 |
A debreceni Könyv barátai hálózat tagjai fát ültettek Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára. A tavaly létrehozott - a könyveket, irodalmat, olvasást népszerűsítő - önszerveződő civil kezdeményezéshez már félszázan csatlakoztak, és idén a jeles jubileumokhoz kapcsolódva is szerveznek programokat. A Petőfi 200 Emlékév cívisvárosi rendezvényeit gazdagította az irodalmi piknikkel összekötött faültetés.
2023-06-28 |
Négy hónapja dolgoznak részben home office-ban, részben egymást váltva a nyíregyházi Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár központi épületében a könyvtárosok, akik az éppenhogy temperáló fűtés mellett összekészítik az igényelt könyveket, iratokat, berakják a könyvtárautomatába, fogadják a telefonhívásokat. Tomasovszki Anitát a könyvtár igazgatóját kérdeztük.
2023-03-10 |
A könyv illusztrációiból március 3-ig látható kiállítás a Malter Kávézóban. Csőke Kitti gyerekkora óta foglalkozik a japán kultúrával, egyetemi tanulmányai idején egy évet töltött Japánban, majd a MODEM munkatársaként a Déri Múzeumban japán foglalkozásokat tartott gyerekek és felnőttek számára. Először egy pályázatra küldte be meséjét, amely nemzetközi mezőnyben ért el helyezést. Műveit saját maga illusztrálja.
2023-02-08 |
„Értünk” címmel fél éves programsorozat indult Miskolcon. Az ötlet Pankucsi Márta jogász szociológustól származik. Az első, januári összejövetelt a Művészetek Háza Kávézójában tartották, amelyen Busku Szilvia közgazdász-filozófus, tanszékvezető „A szorongás mint önsorsjavító lehetőség” című könyvét mutatták be az érdeklődőknek.
2023-01-25 |
A Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karán utazásorvostan tantárgyat oktató Felkai Péter „A járványok története” címmel könyvet írt. A szerző írásában felhívja a figyelmet arra, hogy a járványok mindig részei voltak az emberiség történetének, de azok a tudomány és a társadalom összefogásával legyőzhetők.
2023-01-20 |
Alig két hónapja jelent meg Visky András József Attila-díjas erdélyi magyar író, drámaíró, dramaturg, egyetemi tanár Kitelepítés című regénye, amelynek első kiadása hetek alatt el is fogyott, már a második kiadás kapható.
2022-12-03 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola