Reiman Zoltán ezer szállal kötődik Miskolchoz, itt született, nőtt fel, és ma is itt él feleségével és két gyermekével. Munkája mellett igyekszik megismerni a város történelmének legapróbb részleteit, és amit megtud, azt szívesen osztja meg másokkal is blogján, köteteiben és előadásokon is.
2021-01-05 |
Az adventi időszakban egyre többen ragadnak könyvet, hogy egy kicsit a sorok, a betűk által utazzanak vagy akár motivációt, útmutató kapjanak. Nagyon sokaknak segít a könyv, a mese, a versek a különböző élethelyzetek, nehézségek, gyász feldolgozásában- árulta el rádiónknak Vaczóné Antal Erika, aki a biblioterápia segítségével tud utat mutatni egy-egy krízis helyzetben. Fontos az irányított olvasás, hiszen így tudatosan lehet előre haladni-hangsúlyozta a szakember, aki konkrét élethelyezeteket is megoszt a beszélgetésben.
0:00
0:00
2020-12-18 |
A Magyar Tudományos Akadémia Miskolci Területi Bizottságának Közgazdaságtudományi Szakbizottsága mutatta be az Erdély. Tér, Gazdaság és Társadalom című kötetet. A mű a 2000-es években megkezdett monografikus munka egy következő állomásának eredményeit mutatja be 29 szerző tollából 23 fejezetben.
2020-12-16 |
Ugyan zárva van a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár, de a kölcsönzést megoldották a könyvtárosok. Aki online vagy telefonon leadja, mit szeretne olvasni, azoknak egy megbeszélt időpontban a könyvtár ajtajában adják át a kiválasztott könyveket. Több programot is online tartanak meg az intézményben, így például a tudományos előadásokat. A zárvatartást egyébként kihasználja a könyvtár, elkezdték ugyanis az állományuk ellenőrzését, amely komoly feladat, hiszen 400 ezer állományt kell átnézniük. A részletekről Tomasovszki Anitával, a könyvtár igazgatójával beszélgettünk.
2020-12-06 |
Már 1918-ban megszállták szerbek és franciák Magyarország déli részét, köztük olyan városokat is, amelyeket végül nem csatoltak el a trianoni szerződés értelmében. Pécs, Baja és Mohács térségében egy bő hétig még egy új állam is létrejött, ám a magyar katonák bevonulásával ez megszűnt. A mai határtól eltérően Baját a szerbek szerették volna megszerezni, de ez végül nem sikerült nekik.
2020-12-01 |
A rendezvény irodalompolitikai tanácskozásként indult, a rendszerváltás után pedig az egyik legrangosabb irodalmi eseménnyé vált, mely a szakma és az olvasók érdeklődésére egyaránt számot tartott. Az Irodalmi Napok során adják át hagyományosan az Alföld díjakat. Ez most virtuálisan megtörtént, és várhatóan tavasszal, a költészeti fesztivál során személyesen is átadhatják az elismeréseket.
2020-11-19 |
Gondolatmorzsák - így nevezte írásait Tabajdi Éva gyermekpszichológus, aki egy évvel ezelőtt füzetbe gyűjtötte sorait és ezzel kedveskedett családtagjainak, barátainak, akiktől nagyon pozitív visszajelzéseket kapott. Most  ezzel az erőt, reménységet, megnyugvást, derűt adó füzetecskével - amit azóta többen is kértek tőle - másoknak is segíteni szeretne és felajánlja jótékonysági célra mindazoknak, akiknek szüksége lehet ilyen pozitív gondolatokra. Ám a nyomdaköltség fedezéséhez támogatót keres.
0:00
0:00
2020-10-24 |
A Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke áhítatos könyvébe 200 rövid üzenetet, elmélkedést szerkesztett egybe. Ezek a szövegek az elmúlt években a Kossuth rádióban hajnali  imádságként hangzottak el, és most egy tematikus válogatásban, nyomtatott formában vehetik kezükbe az olvasók. A Kálvin Kiadónál megjelent könyvet hivatalosan október 29-én, 18 órától mutatják be a közönségnek a debreceni Kölcsey Központban, az alkalmat az egyházkerület közösségi internetes felületén is közvetítik majd. 
2020-10-23 |
Könyv készült Szabó Tibor coach, mediátor az Európa Rádióban elhangzott interjúiból, amelyeket feladatokkal, kérdésekkel egészített ki a szerző. A kötetben mások mellett a boldogságról, az időgazdálkodásról a stresszkezelésről van szó, és arról is, hogy hogyan lehet rendet tenni az életünkben. Szabó Tibor szerint aki ezt a könyvet forgatja, tulajdonképpen önmagára fordított időt nyer.
2020-10-04 |
A XX. század klasszikus magyar íróinak futball élményeit, fociról szerzett tapasztalatait és meccseit veszi számba az Ady stoplisban című könyvében Csillag Péter, a Nemzeti Sport főmunkatársa. A tavaly megjelent kötetből kiderül, hogy hol rúgta a bőrt Ady Endre, hogyan került egy focimeccs miatt veszélybe Rejtő Jenő nászútja, vagy hogyan vélekedett Karinthy a számára értelmezhetetlen kezezésről. A könyvet az újhelyi Kazinczy Múzeum Kávéházi délutánok című eseményén mutatta be a szerző.
0:00
0:00
2020-09-22 |
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt