Az évforduló alkalmából kerekasztal beszélgetésen idézték fel a kezdeteket és a mostani történéseket a Tiszáninneni Református Egyházkerület székházának nagytermében. Az ünnepségen ezt követően bemutatták a jubileumi számot és Viola Judit legújabb könyvét.
2023-10-31 |
Mostantól online formában is olvasható az egykori Zemplén című folyóirat. Az Országos Széchenyi Könyvtár, a Sátoraljaújhelyi Önkormányzat, és a fenntartásában működtetett Városi Könyvtár együttműködési megállapodásban rögzítette, hogy magasabb szintre emelik a kultúrához való hozzáférés lehetőségét.
2023-06-15 |
Székely apa és sziléziai anya fiaként született Németországban. Gyermekkorát Németországban, az Egyesült Államokban, Hollandiában és Franciaországban töltötte. Az iskolát Párizsban fejezte be, majd 1986-ban diplomázott politológiából Hamburgban, ezt követően csatlakozott a Die Welt német lap szerkesztőségéhez.
2022-05-12 |
A Tudományos Újságírók Klubja legutóbbi közgyűlésén elnökségének tagjává választotta Németh Csabát, miskolci újságírót, a Zsolca TV és a Csillagpont Rádió főszerkesztőjét. A Tudományos Újságírók Klubja 1990 márciusában alakult a Magyar Újságírók Országos Szövetségének tudományos-műszaki szakosztályának utódjaként. A klub fő célja a tudományos újságírók, illetve tudományos ismeretterjesztést végző tudományos kutatók közötti kapcsolatok erősítése, a szakmai továbbképzés támogatása, valamint az utánpótlás, a tudományos újságírás oktatásának elősegítése. Németh Csaba elnökségi taggal és Dürr Jánossal, a Tudományos Újságírók Klubjának elnökével beszélgettünk.
2021-07-06 |
A kiadvány ezúttal komoly teret szentel Nagy Barna egykori teológiai tanár, rektor, kiváló Kálvin kutató életének. További részletekről dr. Nagy-Károly Zsolt szerkesztő számol be.
2020-04-24 |
A Zempléni Múzsa 75. lapszámát mutatták be Sárospatakon a folyóirat készítői. A kiadvány ezúttal komoly felületet szentel az idén József Attila-díjjal kitüntetett sárospataki költőnek, Finta Évának.
2019-10-04 |
Hegedűs Bence írása az Európa Rádió megújulásáról, a Reformátusok Lapja 20. számában
2019-05-19 |
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt