A beruházás átadójára szervezett hálaadó eseményen Jónyerné Demkovics Andreát a Tiszáninneni Református Egyházkerület Integrált Diakóniai Központjának intézményvezetőjét arról kérdeztem, miként is épült fel az évek során az egyházkerület időseket ellátó intézményhálózata.
2022-04-30 |
Mindez persze nem csak az időseknek ad, hanem a zenészeknek is élmény, hiszen tavaly nyár óta nem játszottak közönség előtt, csak kameráknak. A részletekről Dvorák Lajos csellóművész, a koncertek szervezője számolt be.
2021-05-07 |
Nincs koronavírussal fertőzött ellátott vagy ápoló a Magyarországi Református Egyház Diakóniai Irodája által fenntartott idősek otthonában vagy más intézményekben, de már van olyan ápoló, akit épp tesztelnek. Beszterczey András, a Diakóniai Iroda vezetője azt mondja: ők már másfél héttel az Operatív Törzs döntései előtt szigorításokat rendeltek el a református intézményekben.
2020-04-22 |
Az ország összes, 1035 idősotthonának ellenőrzését elrendelte az országos tisztifőorvos, miután az egyik fővárosi intézmény a koronavírus fertőzés gócpontja lett. Debrecenben az önkormányzat fenntartásában működő két otthonban – a Pallagi úti és a Szávay utcai épületben – már március eleje óta látogatási tilalom van és kijárási tilalmat is bevezettek. Emellett több intézkedéssel védik a bentlakók és a dolgozók biztonságát, például kialakítottak egy 50 ágyas izolációs részleget is, amit teljesen elkülönítettek az otthon többi részétől, az itt dolgozók sem érintkezhetnek a többi munkatárssal.
2020-04-17 |
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt