Miskolc város vezetőinek az energiaárak brutális drágulása miatt számos olyan takarékossági intézkedést kellett meghozniuk az elmúlt hónapban, amelyek fájdalmasan érintették a borsodi megyeszékhely lakóit.
2022-11-09 |
A Magyar Orvosi Kamara titkára hozzáteszi: az intézkedésekkel egyébként elégedettek. Azonban a kórházakban már most is nagyon leterheltek az orvosok és a szakdolgozók, és ahogy Nagy Marcell fogalmaz, az orvosok elkezdhetik olvasgatni a kamara által tavasszal már kiadott etikai kódexet, ami abban próbál útmutatást adni az orvosoknak, hogy mit tegyenek, ha választaniuk kell a betegek közül, kinek segítenek, és kit hagynak meghalni. Nagy Marcellel, a Magyar Orvosi Kamara titkárával beszélgetünk.
2020-11-11 |
Két hétig elmaradnak a református istentiszteletek Felvidéken, mert a szlovák tisztifőorvos rendelkezése alapján március 23-ig az egész országban tilos tömegrendezvények, sportrendezvények, gyűlések megtartása. A felvidéki református egyház arra bátorítja a híveket, hogy otthon tartsanak áhítatot a családok, és keressék az interneten, a médiában a lelki tartalmakat. Géresi Róbertet, a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház püspök-helyettesét kérdeztük a részletekről.
2020-03-12 |
Az új koronavírus-fertőzés elleni hatékony védekezés érdekében március 5-én megalakult Operatív Irányító Törzs folyamatosan ülésezik a Debreceni Egyetemen. A szervezet az intézmény 40 ezres polgárságának és a város lakosságának védelme érdekében több intézkedést is hozott.
2020-03-10 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola