A borsodi megyeszékhelyen is bezártak az éttermek, az Állatkert és Kultúrpark valamint a miskolci fürdők és strandok, online rendezik meg a képviselők a testületi ülést, és bizonyos közterületeken is kötelező lesz a maszk használata. A részletek kidolgozása Miskolcon is folyamatos. A legfrissebb intézkedésekről Petruskó Norbert sajtószóvivőt hallják.
2020-11-13 |
A Magyar Orvosi Kamara titkára hozzáteszi: az intézkedésekkel egyébként elégedettek. Azonban a kórházakban már most is nagyon leterheltek az orvosok és a szakdolgozók, és ahogy Nagy Marcell fogalmaz, az orvosok elkezdhetik olvasgatni a kamara által tavasszal már kiadott etikai kódexet, ami abban próbál útmutatást adni az orvosoknak, hogy mit tegyenek, ha választaniuk kell a betegek közül, kinek segítenek, és kit hagynak meghalni. Nagy Marcellel, a Magyar Orvosi Kamara titkárával beszélgetünk.
2020-11-11 |
Több helyen tették kötelezővé a maszkviselést – például vendéglátó- és szórakozóhelyeken -, és jobban ellenőrzik, akár büntethetik is a szabályszegőket. Az iskolákban az őszi szünet után újra indult a tanítás. A diákok mindenhol fertőtlenített épületekbe térhettek vissza. A tisztító nagytakarítást központilag rendelték el, hogy megakadályozzák a járvány tömeges továbbterjedését a köznevelési intézményekben. Csaknem hatvan iskolában a katonaság végezte el a fertőtlenítést.
2020-11-06 |
Nyíregyháza város önkormányzata élt a kormány adta plusz jogkörökkel és szigorított a húsvéti időszakban. Ez a város leglátogatottabb helyein lévő parkolók lezárását jelentette. A szigorítást az ünnep után is fenntartják. Hogyan reagált a város, az önkormányzat a március közepi veszélyhelyzet kihirdetésére, milyen intézkedéseket kellett hozni, mennyi igazolt fertőzött van a szabolcsi megyeszékhelyen, kell-e tovább szigorítani?
2020-04-24 |
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt