A kukorica is jó állapotban van, bár még a betakarítása várat magára. Az őszi vetés előkészítés is zajlik a földeken. A repce vetése már elkezdődött, a magágy előkészítése még többnyire jó nedvességviszonyok közt történt.
2023-09-13 |
Erről 1983 óta emlékeznek meg. John F. Kennedy amerikai elnök 1962. március 15-én hirdetett ki egy történelmi fontosságú nyilatkozatot, amelyben a négy alapvető fogyasztói jogot -a biztonsághoz, az információhoz, a választáshoz és a képviselethez való jogot foglalta össze.
2023-03-24 |
Erősödő agráriumért és felemelkedő vidékért dolgozik a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is. A növekvő támogatások, a gazdaságátadás könnyebbé tétele, a családi gazdaságok egyszerűbb működése és kedvezőbb adózása a gazdákkal való összefogásban születhettek meg. A kamaránál ezekben a napokban a május 20-i választásra készülnek.
2022-05-08 |
Az idén február 27-én töltötte volna 100. születésnapját Kopátsy Sándor közgazdász, aki 2020 november 8-án hunyt el. Még két évvel ezelőtt, 98 éves korában a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ünnepségén köszöntötték a neves közgazdászt. Emlékére megalakult a róla elnevezett klub, amelynek célja, hogy a gazdasági szakemberek előadásokat hallgatva, kötetlen beszélgetést folytathassanak az előadókkal és egymással.
2022-02-23 |
Még lehet jelentkezni az ingyenes üzleti tréningekre, amelyet a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Iparkamara szervez egy határon átnyúló projekt kapcsán. A cél: a kamarák, valamint a munkaerőpiaci szereplők közötti együttműködés erősítése, ezáltal a határmenti régiók foglalkoztatottságának növelése – hangsúlyozta Lőrinczi Éva, az Iparkamara munkatársa.
2021-09-25 |
A jubileumot szeptember 26-án vasárnap 18 órától egy interaktív koncerttel ünneplik a Zenepalotában. Beszélgetés Soós Gáborral, a kvartett prímáriusával.
2021-09-08 |
Az Országos Vízügyi Főigazgatóság aszálymonitoring-rendszerének jelentései szerint a talaj felső 50 centiméteres rétege az elmúlt időszakban tovább száradt, és már szinte az egész országban a kritikus 40 százalékos érték alá csökkent a nedvességtartalma. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a legnagyobb gondot a kukoricának, repcének és az őszi árpának okozza – mondta el rádiónknak Taskó József, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke.
2021-07-07 |
Kovács Attila miskolci cipőkészitő mester elmondta: minden cipő méretre, egyéni megrendelésre készül, és benne van minden tudása és szeretete, mint minden más kézműves mesternek. A BOKIK kézműves tagozatának alelnökeként azt is elmondta, hogy minként érinti a jelenlegi helyzet a miskolci kézműves mestereket.
2020-12-03 |
Az etikai kódex megalkotásába sok szakembert vontak be, orvosokat, bioetikusokat és egyházi, köztük református professzort is. Végül arra jutottak, ha mindenkit nem tudnának ellátni, akkor a legfontosabb az, hogy minél több életet meg lehessen menteni
2020-11-27 |
A Magyar Orvosi Kamara titkára hozzáteszi: az intézkedésekkel egyébként elégedettek. Azonban a kórházakban már most is nagyon leterheltek az orvosok és a szakdolgozók, és ahogy Nagy Marcell fogalmaz, az orvosok elkezdhetik olvasgatni a kamara által tavasszal már kiadott etikai kódexet, ami abban próbál útmutatást adni az orvosoknak, hogy mit tegyenek, ha választaniuk kell a betegek közül, kinek segítenek, és kit hagynak meghalni. Nagy Marcellel, a Magyar Orvosi Kamara titkárával beszélgetünk.
2020-11-11 |
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt