A kommunista diktatúrák halálos áldozatait világviszonylatban 100 millióra becsülik. Kelet-Közép-Európában a számuk eléri az 1 millió főt. Ennyien vesztették életüket éhínségben, kényszermunkatáborban, vagy kegyetlen kivégzések során.
2022-02-24 |
A kommunizmus áldozatainak emlékére készült "A sátán fattya" című - Nagy Zoltán Mihály regényéből gyökerező film, amelynek rendezője Zsigmond Dezső, társforgatókönyvírója pedig Balogh Géza, a Szabad Föld főmunkatársa, Nyíregyházán élő újságíró. Közeledvén az évfordulóhoz, a filmet ismét bemutatja a nyíregyházi Krúdy Art Mozi február 22. és 23-án. A film születésének körülményeiről beszélgetettünk a forgatókönyvíróval.
2020-02-21 |
Emlékezet és felejtés a magyar kommunista diktatúra történetében címmel tartott előadást a kollégiumi esték sorozatban Földváryné dr. Kiss Réka történész, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága elnöke a Sárospataki Református Teológiai Akadémián.
2020-02-18 |
Aki megélte, soha nem felejti el azt a felszabadult boldogságot és örömöt, amit a kommunizmus bukásakor érzett Budapesten, Prágában, Varsóban, Berlinben-olvasom Schmidt Mária ajánló sorait ahhoz a kiállításhoz, amely február 4-én Miskolcra érkezett. A 30 éve szabadon c. vándorkiállítás megnyitóján a diósgyőri Ady Endre Művelődési Házban jártunk.
0:00
0:00
2020-02-06 |
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt