A gólyák elérkeztek abba az időszakba, hogy lassan csapatba verődnek és augusztus 20-a után útnak indulnak- mondta el Lehoczky Krisztián a Madármentőállomás Mályi vezetője.
2023-08-16 |
A hajómodellezés is egy igen komoly sportág, hisz az úgynevezett ECO- és MONO-hajók, akár 80-100 km/h-val is képesek menni a vizen. Nagyon sok munkaóra áll a modellezők mögött, mire elkészülnek a hajókkal. Viszont akinek egy kis érzéke van a barkácsoláshoz, festéshez nyugodtan nekikezdhet – mondta el rádiónknak Hudák János a Mályi Modellező és Makettező Klub elnöke.
2022-04-27 |
Az előző évekhez hasonlóan, tavaly is sok dolga volt a mályi Madármentő Állomás munkatársainak. Nyáron csak egy délután alatt negyvenkét fecske került be hozzájuk. Emellett közel háromezer állatot láttak el.
2022-01-11 |
Ebből az alkalomból hálaadó istentiszteletet tartottak szeptember 4-én a felújított református templomban. Az ünnepi alkalmon hálát adtak Mátyás Sándor lelkipásztor 25 éves szolgálatáért.
2021-09-12 |
A 2020-as évben több, mint 2400 állatnak tudtak segíteni a Madármentő Állomás Mályi munkatársai. Szerencsére a vírushelyzet a munkájukat kevésbé befolyásolta, csak az önkéntesek létszáma nullázódott le teljesen. Sok komoly esetben is sikeresen mentettek állatokat például a meggyaszói erdei fülesbagoly család is egészségesen távozhatott tőlük és 69 fehér gólya lett szabadon engedve tőlük. Készült egy új film is a Szárnyak Sorsán, ami a nyári időszakot mutatja be ezeket az eseteket is kiemelve. A részletekről Lehoczky Krisztiánt a madármentő állomás vezetőjét kérdeztük.
2021-01-12 |
Közönségdíjat kapott Kovács István Az Ispotály című filmje a IV. Hét Domb filmfesztiválon. A Miskolchoz közel Nyékládházán élő szabadúszó filmes alkotása a mályi Madármentő Állomás téli munkáját dolgozta fel. A művet százhuszonöt film közül választották ki a megmérettetés versenyfilmjei közé. Az utómunkákkal együtt hat hét alatt készült el a dokumentumfilm. Az alkotóval Kovács Istvánnal beszélgettünk.
2020-11-03 |
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt