Könyv készült Szabó Tibor coach, mediátor az Európa Rádióban elhangzott interjúiból, amelyeket feladatokkal, kérdésekkel egészített ki a szerző. A kötetben mások mellett a boldogságról, az időgazdálkodásról a stresszkezelésről van szó, és arról is, hogy hogyan lehet rendet tenni az életünkben. Szabó Tibor szerint aki ezt a könyvet forgatja, tulajdonképpen önmagára fordított időt nyer.
2020-10-04 |
Akár családi, akár üzleti jellegű konfliktusrendezésben, nyújthat segítséget nyújthat a mediáció. Egy mediátor nem tanácsot ad, nem áll egyik fél oldalán sem, inkább abban segít, hogy a közös célt, - például egy házasság megmentését - el tudjanak érni. Néhány iskolában, - köztük egy miskolciban már vannak kortárs mentorok is. A további részletekről Dubravecz Gyöngyvért, a Válási és Gazdasági Mediátorok Országos Egyesületének elnökét kérdeztük.
2020-03-08 |
Fontos, hogy gyermekeinknek pozitív visszajelzéseket adjunk. De mi a különbség a pozitív visszajelzés és a dicséret között? „Túl lehet-e adagolni” a pozitív visszajelzést? Jár-e megerősítés alapvető, hétköznapi dolgokért? Melyek a legmegfelelőbb mondatok, és melyek azok, amelyeket inkább felejtsünk el? Ezekről beszélgetünk a következő percekben.
2019-08-28 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola