A miskolci adventi villamos ismét Európa legszebbje lett. Immár 7. éve szavaztatta meg a cseh MHD86 nevű portál Európa legszebb adventi villamosát. Ahogy az előző években, a díjat most is a miskolci szerelvény nyerte el, maga mögé utasítva 8 ország 27 ünnepi járművét, többek között Belgium, Csehország, Szlovákia, Ausztria, Lengyelország, Németország és Horvátország adventi, karácsonyi villamosait. Gadnai-Bodnár Évát, az MVK Zrt. operatív igazgatóját kérdezzük a részletekről.
2024-01-16 |
Ha az év utolsó műsorát hallják, nem maradhatnak ki belőle 2021 vicces pillanatai, bakijai, mert bár az Európa Rádió komoly, fontos témákkal foglalkozik, hibázni és nevetni mi is szoktunk. Jöjjön ebből egy csokor... Hegedűs Márk összeállítása.
0:00
0:00
2021-12-31 |
Az Európa Rádió 2001. november 23-án kezdte meg működését Miskolcon, az ITC 12. emeletén. A mai székházba, a Toronyalja utca 13. alatt található ingatlanba 2012-ben költözött. Az Európa Rádió tulajdonosa a Tiszáninneni és a Tiszántúli Református Egyházkerület, azonban a közszolgálati jelleg továbbra is meghatározó a műsorainkban. A húsz év során alaposan kibővült rádiónk sugárzási köre, hiszen ma már hallhatók vagyunk Miskolc mellett Mezőkövesden és Sátoraljaújhelyen, valamint Debrecenben és Nyíregyházán.
2021-11-27 |
Könyv készült Szabó Tibor coach, mediátor az Európa Rádióban elhangzott interjúiból, amelyeket feladatokkal, kérdésekkel egészített ki a szerző. A kötetben mások mellett a boldogságról, az időgazdálkodásról a stresszkezelésről van szó, és arról is, hogy hogyan lehet rendet tenni az életünkben. Szabó Tibor szerint aki ezt a könyvet forgatja, tulajdonképpen önmagára fordított időt nyer.
2020-10-04 |
A Médiatanács döntésének értelmében az Európa Rádió ismét megkezdheti a sugárzást a 102.1 MHz-es frekvencián, ami azt jelenti, hogy mezőkövesdi hallgatóink ismét figyelemmel kísérhetik rádiónk központi adását. Köszönjük a türelmet, és várjuk mezőkövesdi hallgatóinkat újra a készülékek elé!
2020-10-02 |
Lezárta a Médiatanács a körzeti Miskolc 90,4 MHz frekvencia közösségi jellegű használatára kiírt rádiós pályázati eljárást, amelyet az Európa Rádió Műsorszolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft. nyert.
2020-07-11 |
Amint arról beszámoltunk, az Európa Rádió lett a nyertese a Miskolc 90,4 MHz frekvenciára kiírt pályázatnak a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának döntése értelmében. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a szükséges papírok intézését, valamint műszaki teendők elvégzését követően ismét hallható lesz az adás a miskolci frekvencián is. Az indulás ideje most még nem tudható pontosan, a fejleményekről a rádió tájékoztatni fogja a hallgatókat.
2020-06-11 |
Az Európa Rádió szolgáltatója lett a Miskolc 90,4 MHz frekvenciára kiírt pályázati eljárás nyertese a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának e heti döntése szerint – olvasható a szervezet honlapján. A grémium lezárta a körzeti Miskolc 90,4 MHz frekvencia közösségi jellegű használatára kiírt rádiós pályázati eljárást, amelyet az egyedüli pályázó Európa Rádió Nonprofit Közhasznú Kft. nyert.
2020-06-10 |
Az Európa Rádió missziós feladata megnő ebben a feszült helyzetben, úgy hogy nem akarja a krízist hangsúlyozni, hanem bíztatni, erőt adni kíván csendben, az eddigi megszokott módján. A misszió fontosságáról, a rádió jelenlegi feladatáról, a műsorok változásáról Kovács Zoltánt, az Európa Rádió református programigazgatóját hallják.
2020-03-21 |
Nagy bajnak tartja Öllös László, a Fórum Kisebbségkutató Intézet vezetője, politológus, hogy nem lesz szlovákiai magyar képviselő a következő Európai Parlamentben. Az előző ciklusban ugyanis két képviselő is volt, Csáky Pál, a Magyar Közösség Pártja és Nagy József, a Most-Híd képviselőjeként dolgozott az EP-ben.
2019-06-18 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola