A hétvégén, szombaton rendezik - immár hetedik éve a jándi Tisza-parton a tereptriatlon versenyt. Több korosztályban lehet indulni és még a verseny napján is nevezhetnek a magukat bátran megmérettetők. Asztalos István polgármesterrel vesszük sorra a versennyel kapcsolatos tudnivalókat.
2023-08-10 |
Májustól a Maroson is gyűjti a hulladékot a Tiszai PET Kupa, amely 10 év alatt több mint 300 tonna hulladéktól mentesítette a magyarországi folyókat. Küldetése Molnár Attila Dávid PET admirális, a PET KUPA ötletgazdájának elmondása szerint, a Tisza árterének megtisztítása az ott lerakódott – főként ukrán és román eredetű – szennyeződéstől, amelynek legnagyobb hányadát a PET-palackok teszik ki.
2023-03-10 |
Negatív vízállásrekord dőlt 2022-ben a Tisza és mellékfolyóinak Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei szakaszán. Előfordult, hogy annyira alacsony volt a folyó vízszintje, hogy akár gyalogszerrel is át lehetett volna gázolni rajta.
2023-01-15 |
Ezúttal Cigánd és Tiszadada közötti, mintegy 86 folyamkilométeren tisztítják meg a folyót a hulladéktól a versenyző csapatok. A nyitó ünnepséget a Cigánd melletti Tisza-parton rendezték meg.
2022-08-02 |
Japán orvosoktól kapott egy kisbuszt a Tisza Korlátolt Felelősségű Európai Területi Társulás. Az orvosokkal akkor alakult ki jó kapcsolat, amikor a magyar szervezet orvoscsoportjával közösen dolgoztak ukrán menekültek ellátásán a magyar-ukrán határon. Sőt, a Japán kormány szintén őket jelölte ki arra, hogy a világhírű japán karmester, Kobajasi Kenicsiró tokioi jótékonysági koncertjének bevételével segítsenek a humanitárius katasztrófa enyhítésén.
2022-07-05 |
Idén Július 23-tól augusztus tizenharmadikáig tart Nemzetközi Tisza Túra. A háborús helyzet miatt Tiszabecstől tudják idén indítani a hagyományos Tisza túrát, amelynek teljes hossza Szegedig 595 km. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Természetbarát Egyesület főszervezője, Haraszti Béla mondja el a részleteket.
2022-07-04 |
A vízügyi szakemberek Vásárosnamény mellett a hulladékmentesítő géplánc által kiterelt több száz tonna szemetet éjjel-nappal, megállás nélkül markolókkal szedték ki és teherautókkal szállították el. Siklós Gabriellát az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivőjét hallják.
2021-02-13 |
Épphogy elkezdődött 2021 és máris teljes készültségben vannak a PET Kupa folyómentő akció önkéntesei – közölte a csoport közleményében. Mint írták, Munkács közelében a folyamatos esőzés következtében kialakuló árhullám nemcsak uszadékfákat, hanem hatalmas mennyiségű hulladékot indíthat útjára – Szlovákián át Magyarországra, a Bodrogon keresztül. Legalábbis erről tanúskodik az a sokkoló felvétel, amely eljutott a PET Kupa szervezőihez.
2021-01-12 |
A csapatot már a Tisza felső szakaszának megtisztításáról ismerhetik hallgatóink, 8 éve gyűjtik a szemetet a Tisza árteréből, amelynek jelentős részét a folyó Ukrajnából hoz hazánkba.
2020-10-09 |
A koronavírus járvány miatti csökkentett létszámmal is 8 tonna hulladéktól szabadították meg az idei, sorban a nyolcadik PET Kupa résztvevői a Tiszát. A Záhonytól Rakamazig tartó 70-80 kilométeres szakaszt egy pihenőnappal megtoldva öt nap alatt tette meg a 11 darab, pet palackok felhasználásával készült hajó és mintegy 160 résztvevő.
2020-08-12 |
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt