Szentesti ünnepi istentiszteletet közvetítettünk a debreceni református Nagytemplomból. Igét hirdetett Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke.
Idén is elindult a Nagytemplomi Adventi Koncertek programsorozata, igaz, a járvány miatt rendhagyó módon, online formában. A karácsonyi lelki hangolódást immár 13. alkalommal segíti ez a különeges zenei élmény, és mivel a templomot most nem tudták megnyitni a nagyközönségnek, a korábbi évek egy-egy sikeres fellépőjének felvételét adták-adják közre az esemény, valamint a gyülekezet netes közösségi felületén és honlapján.
2020-12-10 |
Reformációi ünnepi istentiszteletet közvetítettünk felvételről a debreceni református Nagytemplomból. Igét hirdetett Beszterczey András lelkipásztor, a Magyar Református Egyház Diakóniai Irodájának vezetője. A felvétel október 31-én készült.
Hétvégén világszerte megemlékeznek a protestáns felekezetek arról, hogy 1517. október 31-én Luther Márton német Ágoston-rendi szerzetes kitűzte 95 tételét a wittenbergi vártemplom kapujára, ezzel útjára indult a reformáció.
2020-10-31 |
Vasárnap hálaadó ünnepi istentiszteleten avatták fel és szólaltatták meg először a debreceni református Nagytemplom új harangjátékát. Tavaly volt 200 éve annak, hogy 1819. november 24-én megtartották itt az első istentiszteletet.
2020-10-21 |
A Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközségben 1819. november 24-én volt az első istentisztelet. A tavalyi 200 éves jubileum során fogalmazódott meg, hogy a kerek évforduló tiszteletére maradandó emlékként egy 24 részes harangjáték gazdagítsa az épület homlokzatát.
2020-10-10 |
A vasárnapi istentiszteleten köszöntötték a gyülekezet vezető lelkipásztorát, Vad Zsigmondot, aki 1990 augusztusában kezdte meg lelkipásztori szolgálatát a Nagytemplomi Gyülekezetben. Az elmúlt 30 évért ad hálát az Egyházközség, valamint 90. születésnapján köszöntötték Sepsy Károlyt, a Nagytemplom korábbi kántorát.
2020-08-27 |
Megnyitja kapuit a Nagytemplom, mint turisztikai szempontból látogatható helyszín. A vendégek még szabályok betartása mellett csodálhatják meg az épületet, így a pénztárnál kötelező a szájmaszk használata és egyszerre csak 100-an tartózkodhatnak az templomban, de az újranyitás kedvezményeket is hoz, ezen a hétvégén féláron lehet megváltani a belépőt a Nagytemplomba. A részleteket Lucski Zsófiától, a Debrecen- Nagytemplomi Református Egyházközség sajtóreferensétől hallják.
2020-06-21 |
Az Emlékhelyek Napját 2015 óta ünneplik május második szombatján. A két intézmény május 9-én kvíz játékkal hívja fel az érdeklődők figyelmét a jeles napra. Lucski Zsófiával a Debrecen- Nagytemplomi Református Egyházközség kommunikációs- és turisztikai referensével, valamint Kovács Teofillal, a Tiszántúli Református Egyházkerület Nagykönyvtárának látogatóforgalmi igazgatóhelyettesével beszélgetett
2020-05-10 |
Húsvéti ünnepi istentiszteletet közvetítettünk a debreceni református Nagytemplomból. Igét hirdetett Fekete Károly püspök-lelkipásztor.
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt