Nagypénteki ünnepi istentiszteletet közvetítettünk a debreceni református Nagytemplomból. Igét hirdetett Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke.
A koronavírus járvánnyal járó korlátozások miatt tavaly sokan elhalasztották a házasságkötésüket, és a nagyobb családi ünnepségeket, lakodalmakat. Ezt tapasztalták a debreceni református Nagytemplomban is.
2021-03-10 |
Evangelizációs istentiszteletet közvetítettünk felvételről a debreceni református Nagytemplomból. Bizonyságot tett Boros Lajos, a Magyar Baptista Börtönmisszió vezetője. Igét hirdetett Schaller Tamás, a Monor-Nagytemplomi Református Gyülekezet lelkipásztora. A felvétel 2021. február 27-én készült.
Újrakezdés címmel dicsőítő, evangelizációs sorozatot indít a Debrecen- Nagytemplomi református Egyházközség. Az első alkalom február 27-én volt. Az istentiszteleten az igehirdetés mellett, bizonyságtétel hangzott el és a gyülekezet zenekara is szolgált. A részletekről Oláh István lelkipásztort kérdeztük.
0:00
0:00
2021-02-28 |
Szentesti ünnepi istentiszteletet közvetítettünk a debreceni református Nagytemplomból. Igét hirdetett Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke.
Idén is elindult a Nagytemplomi Adventi Koncertek programsorozata, igaz, a járvány miatt rendhagyó módon, online formában. A karácsonyi lelki hangolódást immár 13. alkalommal segíti ez a különeges zenei élmény, és mivel a templomot most nem tudták megnyitni a nagyközönségnek, a korábbi évek egy-egy sikeres fellépőjének felvételét adták-adják közre az esemény, valamint a gyülekezet netes közösségi felületén és honlapján.
2020-12-10 |
Reformációi ünnepi istentiszteletet közvetítettünk felvételről a debreceni református Nagytemplomból. Igét hirdetett Beszterczey András lelkipásztor, a Magyar Református Egyház Diakóniai Irodájának vezetője. A felvétel október 31-én készült.
Hétvégén világszerte megemlékeznek a protestáns felekezetek arról, hogy 1517. október 31-én Luther Márton német Ágoston-rendi szerzetes kitűzte 95 tételét a wittenbergi vártemplom kapujára, ezzel útjára indult a reformáció.
2020-10-31 |
Vasárnap hálaadó ünnepi istentiszteleten avatták fel és szólaltatták meg először a debreceni református Nagytemplom új harangjátékát. Tavaly volt 200 éve annak, hogy 1819. november 24-én megtartották itt az első istentiszteletet.
2020-10-21 |
A Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközségben 1819. november 24-én volt az első istentisztelet. A tavalyi 200 éves jubileum során fogalmazódott meg, hogy a kerek évforduló tiszteletére maradandó emlékként egy 24 részes harangjáték gazdagítsa az épület homlokzatát.
2020-10-10 |
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt