A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával idén is meghirdeti tavaszi koncertsorozatát a Művészi Zene Kör Debrecenben. A program egyik része az ifjúságra fókuszálva elsősorban a hangszerek megismertetésén keresztül viszi közelebb a klasszikus zenét a hallgatósághoz, az iskolás korosztály tehetséges kis zenészeit is bemutatva. A sorozat másik része a Kortársművészek Kortársművészetben címet viseli és egyfajta közös alkotás más művészeti ágak képviselőivel zenei ihletésre.
2020-02-14 |
Idén emlékezünk Lavotta János zeneszerző, hegedűvirtuóz halálának 200. évfordulójára. A Lavotta Alapítvány, kamarazenekar és alapfokú művészeti iskola 2020-ra Lavotta emlékévet hirdetett. A bicentenárium egybeesik a Lavotta Kamarazenekar 30. évfordulójával is, így kétszeresen is kiemelkedő ez az esztendő- mondta rádiónknak Dombóvári János, a kamarazenekar művészeti vezetője.
0:00
0:00
2020-01-30 |
Országjáró konferenciasorozatát tartja a Református Pedagógiai Intézet, amely 2013 óta hagyományosan szervezi meg minden egyházkerületben egynapos szakmai találkozóját, mindig más témában. Idén a mesterséges intelligenciáról beszélnek a jelenlévők. A debreceni rendezvény előtt kérdezte a részletekről Szontágh Pált, a Református Pedagógiai Intézet igazgatóját Buzás Bori.
2019-08-28 |
A Filharmónia Magyarország augusztusban nyáresti koncerteket kínál OrgonaPont sorozatában az ország 18 városában. A magas színvonalú hangversenyek elsősorban az orgonamuzsikára épülnek.
2019-08-09 |
Egy orgonát állítanak fel a Budapeti Fővámtér metróaluljárójában az Orgonák Éjszakáján, július 20-án, szombaton este. Az országos programsorozatot most először rendezik meg, több mint ötven helyszínen lesznek koncertek. A főváros mellett a vételkörzetünkből Debrecenben, Miskolcon, Nyíregyházán, és Lácacsékén lesznek programok. Szamosi Szabolccsal, az Orgonák Éjszakáját életrehívó Filharmónia Magyarország ügyvezető igazgatójával beszélgetünk.
0:00
0:00
2019-07-18 |
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt