Véget ért a Rákóczi Szövetség öt héten át tartó táborsorozata, amely keretében kárpátaljai magyar és ukrán gyerekeket láttak vendégül a szövetség sátoraljaújhelyi Rákóczi Táborában. Az utolsó héten a két támogató, vagyis a Miniszterelnökség, valamint a MOL Új Európa Alapítvány vezetői is ellátogattak a táborba, hogy találkozzanak a fiatalokkal.
2023-02-20 |
A Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség évek óta szervez kulturális eseményeket, ugyanis fontosnak tartják, hogy a múltjukat, hagyományaikat mind a Debrecenben élők, mind a turisták megismerhessék.
2023-01-26 |
A Tiszántúli Református Egyházkerület huszonhárom lelkes lelkipásztor összefogásával március 6-ától böjti sorozatot indított hivatalos felületein „Jézus kérdez” címmel. A rövid igei meditációk az evangéliumokban fellelhető jézusi kérdésekkel foglalkoznak.
2022-03-12 |
A második alkalmat április 17-én tartják. Az istentiszteleten az igehirdetés mellett, bizonyságtétel hangzik el és a gyülekezet zenekara is szolgál. A részletekről Oláh István lelkipásztort kérdeztük.
0:00
0:00
2021-04-16 |
Debrecenben az adventi ünnepségek során hagyomány, hogy a város és a történelmi keresztény egyházak vezetői közösen mondanak köszöntőt. Szokás az is, hogy az adventi vasárnapokat különböző kulturális programok színesítik. Idén ezt az „Adventi Ajándék” című sorozatot virtuális formában élvezhették az érdeklődők. A Kölcsey Központban rögzített műsorok a Debreceni Advent facebook oldalán követhetők. Az első alkalmon az 5. Bocskai István Lövészdandár Debreceni Helyőrségi Zenekarának koncertje szólt.
0:00
0:00
2020-12-02 |
A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával idén is meghirdeti tavaszi koncertsorozatát a Művészi Zene Kör Debrecenben. A program egyik része az ifjúságra fókuszálva elsősorban a hangszerek megismertetésén keresztül viszi közelebb a klasszikus zenét a hallgatósághoz, az iskolás korosztály tehetséges kis zenészeit is bemutatva. A sorozat másik része a Kortársművészek Kortársművészetben címet viseli és egyfajta közös alkotás más művészeti ágak képviselőivel zenei ihletésre.
2020-02-14 |
Idén emlékezünk Lavotta János zeneszerző, hegedűvirtuóz halálának 200. évfordulójára. A Lavotta Alapítvány, kamarazenekar és alapfokú művészeti iskola 2020-ra Lavotta emlékévet hirdetett. A bicentenárium egybeesik a Lavotta Kamarazenekar 30. évfordulójával is, így kétszeresen is kiemelkedő ez az esztendő- mondta rádiónknak Dombóvári János, a kamarazenekar művészeti vezetője.
0:00
0:00
2020-01-30 |
Országjáró konferenciasorozatát tartja a Református Pedagógiai Intézet, amely 2013 óta hagyományosan szervezi meg minden egyházkerületben egynapos szakmai találkozóját, mindig más témában. Idén a mesterséges intelligenciáról beszélnek a jelenlévők. A debreceni rendezvény előtt kérdezte a részletekről Szontágh Pált, a Református Pedagógiai Intézet igazgatóját Buzás Bori.
2019-08-28 |
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt