A debreceni Nagytemplom 16 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a világi koncertek, előadók előtt, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy egyfajta hidat képezzenek ilyen módon az emberek és az egyház között és minél többen átlépjék a templom küszöbét.
2023-11-17 |
Elstartolt az idei, immár harminckettedik Zempléni Fesztivál. Mint korábban szóltunk róla, tavasszal komoly veszélybe került a három évtizedes múltra visszatekintő komolyzenei fesztivál léte, ami egy mecénás, dr. Sándor József jóvoltából, az önkormányzatok összefogása nyomán, valamint állami támogatásból végül mégis megvalósult. A nyitókoncerten beszélgettünk Hollerung Gábor fesztiváligazgatóval, művészeti vezetővel.
2023-08-13 |
„Filmzenék Orgonán” címmel hallható Csorba Gergő orgonista koncertje december 10-én szombaton 19 órától a debreceni Református Nagytemplomban.
0:00
0:00
2022-12-08 |
A szeptember 30-ai megemlékezésről a szervező Sándor Zoltán karnagyot halljuk, beszélgetünk az egykori Bartók kórus tagjával, Veczán Judittal, majd Ujváriné Halmai Mária karnagy mesél emlékeiről, aki a Fazekas Gyermekkart vette át a tanár úrtól.
2022-09-23 |
Idén Szergej Rachmanyinov második zongoraversenyét adta elő Hollerung Gábor karmesteri magyarázatával a Budafoki Dohnányi Zenekar, valamint a Kossuth- és Liszt-díjas Balázs János zongoraművész. A Zempléni Fesztivál - A megérthető zene című, rendkívül népszerű sorozata keretében lezajlott, különleges hangverseny a Cziffra György emlékév keretében jött létre.
0:00
0:00
2022-08-25 |
20 évvel ezelőtt Mikóházán és Filkeházán lépett először közönség elé a Szent Efrém Férfikar. A Zempléni Fesztivál idei programsorozatában hálaadó koncerttel és zarándoklattal ünnepelték a jeles évfordulót.
2022-08-23 |
Koncertet adtak a Kroó György Zene- és Képzőművészeti Iskola tanárai és diákjai a Sárospataki Református Kollégium imatermében. A budapesti, kőbányai intézmény már kilencedik alkalommal szervezett tábort a zempléni városban, amelyen közel félszáz diák vett részt. A tábor és a koncert szervezője, Dudás Eszter a budapesti iskola sárospataki születésű művésztanára.
2022-07-10 |
Most vasárnap, a pápai Református Ótemplomban is koncerteznek majd. Ress Hajnalka azt mondja: a segítségnyújtáson túl az is céljuk, hogy ebben a nehéz helyzetben a zenéjükkel megnyugtassák az embereket.
2022-05-25 |
A fellépők között ott lesz Rost Andrea, Bródy János, Dés László, és Lovasi András is. Meskó Zsolt főszervező azt mondja, felemelő, ünnepi élményt akarnak adni a résztvevőknek, nem közös szomorkodást. A koncert bevételéből két kárpátaljai gyermekotthont támogatnak majd.
2022-05-18 |
Tabajdi Ádám orgonaművész különleges ünnepváró hangversenyét hallgathatják december 5-én, vasárnap 19 órától Debrecenben a Szent Anna székesegyházban.
2021-12-05 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt