Egyedi zenei élményben lehet része azoknak, akik október 30-án meghallgatják a debreceni Református Nagytemplom Reformáció Ünnepi hangversenyét. A pénteken 18 órától kezdődő koncert kuriózuma, hogy egyszerre szólal meg a templom két orgonája, valamint a nemrég átadott új, 24 részes harangjáték Sárosi Dániel és Csorba Gergő orgonaművész közreműködésével. Így még nem párosították ezeket a hangszereket; lesznek olyan darabok is, amelyeknek ebben a formában itt lesz a premierje.
2020-10-28 |
Így is közel 80 koncert, 32 ezer néző, két külföldi turné 5 újévi hangverseny, számos ifjúsági hangverseny megvalósult a csonka évadban. A Miskolci Szimfonikus Zenekar kamaraegyütteseivel már találkozhatott a közönség a város számos pontján, és az elmaradt koncerteket is bepótolják.
2020-07-08 |
Kobayashi Ken-Ichiro japán karmester is vendége lesz az évad végén a debreceni Kodály Filharmonikusoknak, akik a Beethoven emlékévben a zeneszerző mind a 9 szimfóniáját eljátsszák, ezek közül az utolsót vezényli majd a japán mester. De ezen kívül is számos zenei csemegét tartogatnak a koncertközönség számára a művészek.
2019-09-12 |
Új helyszínre költözik a Miskolci Kamarazenei Nyár, amelynek elnevezése ezentúl Miskolci Akadémiai Esték lesz. Az augusztus végi hangversenyeken ismét magyar szerzők műveit mutatják be.
2019-08-06 |
A Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar koncertjével zárult kedden az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája Debrecenben. A világzenekar a hagyományokhoz hűen ebben az évben is Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművész-karmester irányításával alakult újjá a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának nyári rendezvényén.
2019-07-25 |
Folytatódik az adományozási alkalomsorozat az avasi református templom felújítása javára. Június 30-án, 18 órától Juhász Ferenc brácsaművész ad jótékonysági hangversenyt.
2019-06-29 |
A szezont Antal Mátyás művészeti vezető, karmester és Szászné Pónuzs Krisztina ügyvezető értékelte.
2019-05-21 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt