Az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiáján ezúttal 19 nemzet muzsikusaiból állt össze a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar.
2023-07-22 |
Az új énekeskönyvet állítja középpontba a Tiszáninneni Református Egyházkerület egyházzenei hangversenye, amelyet december 3-án a Miskolc-Avasi református templomban tartanak.
2022-12-03 |
A rendezvény már egy megszokott eseménye a térség legrangosabb kulturális rendezvénysorozatának. Idén a filmzenéé volt a főszerep Hollerung Gábor művészeti vezető, szakértő magyarázatával színesített, különleges koncerten.
2021-08-29 |
Az első három alkalmat a miskolci Avasi Református Templomban, a két zárókoncertet pedig a Belvárosi Református Templomban tartják. Augusztus 2-án Sárosi Dániel orgonaművész, és Rendes Ágnes szopránénekesnő várja 20 órától a közönséget.
0:00
0:00
2021-07-30 |
Megújult bérletkínálattal jelentkeznek a Szimfonikusok a hosszú hallgatás után. A megszokott 2 bérlet – a hét alkalmas Tűzvarázs és a 4 alkalmas Hangforrás – helyett, idén két teljesen új bérlettel várják közönségüket. A SZIMFONIKUS bérlet egy 8 alkalmas sorozat, amelyben helyet kapnak azon koncertek is, amelyek a koronavírus járvány miatt elmaradtak, a 3 alkalmas YAMAHA bérlet pedig exkluzív programot kínál majd a zongora szerelmeseinek. A 2021-22-es koncertszezonról és az elmúlt időszak tapasztalatairól beszélgetünk az együttes művészeti vezető karmesterével és ügyvezetőjével.
2021-06-04 |
Egyedi zenei élményben lehet része azoknak, akik október 30-án meghallgatják a debreceni Református Nagytemplom Reformáció Ünnepi hangversenyét. A pénteken 18 órától kezdődő koncert kuriózuma, hogy egyszerre szólal meg a templom két orgonája, valamint a nemrég átadott új, 24 részes harangjáték Sárosi Dániel és Csorba Gergő orgonaművész közreműködésével. Így még nem párosították ezeket a hangszereket; lesznek olyan darabok is, amelyeknek ebben a formában itt lesz a premierje.
2020-10-28 |
Így is közel 80 koncert, 32 ezer néző, két külföldi turné 5 újévi hangverseny, számos ifjúsági hangverseny megvalósult a csonka évadban. A Miskolci Szimfonikus Zenekar kamaraegyütteseivel már találkozhatott a közönség a város számos pontján, és az elmaradt koncerteket is bepótolják.
2020-07-08 |
Kobayashi Ken-Ichiro japán karmester is vendége lesz az évad végén a debreceni Kodály Filharmonikusoknak, akik a Beethoven emlékévben a zeneszerző mind a 9 szimfóniáját eljátsszák, ezek közül az utolsót vezényli majd a japán mester. De ezen kívül is számos zenei csemegét tartogatnak a koncertközönség számára a művészek.
2019-09-12 |
Új helyszínre költözik a Miskolci Kamarazenei Nyár, amelynek elnevezése ezentúl Miskolci Akadémiai Esték lesz. Az augusztus végi hangversenyeken ismét magyar szerzők műveit mutatják be.
2019-08-06 |
A Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar koncertjével zárult kedden az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája Debrecenben. A világzenekar a hagyományokhoz hűen ebben az évben is Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművész-karmester irányításával alakult újjá a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának nyári rendezvényén.
2019-07-25 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola