A Debreceni Református Hittudományi Egyetem és a Debreceni Egyetem Néderlandisztika Tanszékének képviselői koszorúzással egybekötött megemlékezést tartottak a gályarab-szabadítás emléknapján. A gályarabok emlékoszlopa 1895 óta áll a Nagytemplom mögötti kertben az 1675-ben gályarabságra ítélt 41 prorestáns lelkész, tanító és kiszabadítójuk tiszteletére.
2021-02-13 |
Lorántffy Zsuzsanna halálának 360. évfordulójára emlékeztek a Sárospataki Református Egyházközség Nőszövetségének tagjai. Ebből az alkalomból a kijárási korlátozás miatt zárt körben megkoszorúzták a fejedelemasszony Iskolakertben található szobrát. Ezen az alkalmon beszélgettünk Fodorné Nagy Sarolta református lelkipásztorral, a nőszövetség elnökével.
2020-04-22 |
Január 6-án lenne 95 éves Gerald Durrell brit író és zoológus. 1998-ban a világon elsőként a Miskolci Állatkert és Kultúrpark avatta fel Gerald Durrell brit író és zoológus mellszobrát, ezzel tisztelegve munkássága előtt. A tavalyi évben özvegye, Lee Durrell is ellátogatott férje szobrához. Lee Durrell maga is részt vett több faj mentési programban, társírója volt könyveinek és a mai napig folytatja közös munkájukat.
2020-01-08 |
A Rákóczi emlékévhez csatlakozott idén a Sárospataki Református Teológiai Akadémián Végzett Presbiterek Találkozójának programja. Az esemény résztvevői meghallgathatták a teológia tanárainak, professzorainak előadásait II. Rákóczi Ferenc életének kevésbé ismert területeiről, majd vasárnap az istentisztelet után megkoszorúzták a nagyságos fejedelem szobrát. Ezen részt vett Gaal Gergely, a Rákóczi Emlékév Testület elnöke is, valamint Dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő, történész mondott emlékbeszédet.
0:00
0:00
2019-06-04 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt