A nemzetünket és hazánkat tragikusan sújtó trianoni békediktátum máig érezteti hatásait Zemplén vármegye sorsára is.
2023-05-17 |
A belváros egykori pénzügyi palotája, a szecessziós épületek, igénylik a szakértő munkát. A tervek szerint forrás is lesz majd a munkához abból a nagy horderejű fejlesztési támogatásból, amely nemsokára a térségbe érkezik. Az újhelyi önkormányzat addig is előkészíti a projektet, hogy ha megvan a forrás, azonnal elkezdhessék a munkát. Erről beszél Dankó Dénes alpolgármester.
2020-12-10 |
Egy új nyomvonalon egy másik ülőszékes felvonó építése, mellyel a Zsolyomka völgyön keresztül a Szárhegy is elérhetővé válik. A város vezetői azt is bejelentették, hogy végre elhárultak az akadályok a függőhíd megépítése elől, így újabb attrakciókkal bővül az újhelyi aktív turizmus. A részletekről Dankó Dénes alpolgármestert hallják
2020-11-27 |
102 éve ért véget az I. világháború. 1918. 11. hó 11-én, 11 óra 11 perckor írták alá a háborút lezáró békét. Godzsák Attila történésszel az évfordulón a sátoraljaújhelyi I.világháborús helyszíneket járjuk végig gondolatban, hiszen a város a háború stratégiai fontosságú pontja volt, s a mai civil szervezetek és hagyományőrző közösségek ápolják és őrzik a nagy háború helyi emlékezetét.
2020-11-13 |
Unikális műtárgyakkal és interaktív elemekkel nyílt meg a Petőfi Irodalmi Múzeum sátoraljaújhelyi Kazinczy Ferenc Múzeumában az Egy eltűnt vár nyomában című kiállítás. Az újhelyi vár régészeti feltárása 13 éve folyik, az azóta eltelt időben számos érdekes és fontos lelet került a felszínre, amely mind mélyebb ismeretet ad a 13. századi vár történetéről. Az ásatást a kezdetektől Ringer István régész- múzeumigazgató vezeti, aki a kiállítás kurátoraként a legérdekesebb tárgyak bemutatásával kezdi a tárlatvezetést.
2020-10-23 |
A sátoraljaújhelyi határon átnyúló pályázatok adta új lehetőségekről és a Zemplén Kalandpark szolgáltatásbővítéséről hallhatnak a következő percekben Dankó Dénes alpolgármestertől.
2020-10-21 |
Az elmúlt hétvége a nyelv ünnepe volt Sátoraljaújhelyen.48. alkalommal rendezték meg az „Édes anyanyelvünk” nyelvhasználati verseny országos döntőjét. A járvány miatt a határon túlról idén nem érkeztek versenyzők, 30 hazai diák vett részt a megmérettetésen. A következő összeállítás a verseny első napján megrendezett díszünnepségen készült.
2020-10-20 |
A modern, 21. századi technikákkal, mikroszkópokkal felszerelt teremben interaktív foglalkozások keretében ismerhetik meg az érdeklődők Zemplén természeti értékeit.
2020-10-15 |
Közel 250 millió forintból épült bortanműhely a Georgikon Görögkatolikus Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikumban és Szakképző Iskolában, Sátoraljaújhelyen. A beruházás egy nagy projekt egyik elemeként valósult meg, melyet Magyarország Kormánya támogatott.
2020-10-10 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola