Külföldi mintára Magyarországon is egyre több cég hirdet vitamin infúziós szolgáltatást, a legkülönbözőbb betegségekre, állapotokra ígérnek pozitív irányú változást: a daganatos betegségektől a meddőségen át akár a szimpla másnaposságra is ajánlják az extra mennyiségű vitamin szervezetbe juttatását. Takács István azt mondja, a kiegyensúlyozott táplálkozás a legtöbb esetben bőven elég a vitaminhiány kialakulásának elkerüléséhez. Talán az egyetlen kivétel a D-vitamin, amelyet télen tényleg érdemes pótolni. Takács Istvánnal a Semmelweis Egyetem belgyógyász professzorával beszélgettünk.
2022-12-03 |
Ősszel és télen fontos, hogy elegendő vitamint vigyünk be a szervezetünkbe. Ilyenkor ezt az étkezéssel nem tudjuk megtenni, ezért van szükségünk a gyógyszerekre és a táplálékkiegészítőkre. A rádiónk által megkérdezett Újházi László szakgyógyszerész a C és D vitamint ajánlja.
2020-11-03 |
A D-vitamin elengedhetetlen az egészséges szervezet számára, hiánya súlyos betegségekhez vezethet, ezért fontos odafigyelni a megfelelő szedésre és a napjainkban felvetődő túladagolás elkerülésére. Nem árt szakemberhez fordulni, akik szerint korunk civilizációs ártalmai között szerepel a D-vitamin hiánya, így aztán az emberiség túlnyomó részének szükséges a plusz napi bevitel tabletta, vagy cseppek formájában.
2020-01-07 |
Sokan gondolják azt, hogy vitaminpótlásra a szervezetnek kizárólag télen van szüksége, hiszen egyedül az immunrendszer támogatásában, a megfázásos betegségek megelőzésében van szerepük. Ez az egyik legnagyobb tévhit a vitaminokkal kapcsolatban. Ugyanis a vitaminok többsége nem közvetlenül az immunrendszert támogatja, hanem a szervezet egészséges működésének nélkülözhetetlen részei.
2019-08-07 |
Bőrünk a legnagyobb szervünk, ezért megfelelő táplálása és vitaminokkal való ellátása nagyon fontos.
2019-06-08 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt