Külföldi mintára Magyarországon is egyre több cég hirdet vitamin infúziós szolgáltatást, a legkülönbözőbb betegségekre, állapotokra ígérnek pozitív irányú változást: a daganatos betegségektől a meddőségen át akár a szimpla másnaposságra is ajánlják az extra mennyiségű vitamin szervezetbe juttatását. Takács István azt mondja, a kiegyensúlyozott táplálkozás a legtöbb esetben bőven elég a vitaminhiány kialakulásának elkerüléséhez. Talán az egyetlen kivétel a D-vitamin, amelyet télen tényleg érdemes pótolni. Takács Istvánnal a Semmelweis Egyetem belgyógyász professzorával beszélgettünk.
2022-12-03 |
Bár még csak egy éves a Nyírségi Generációk Kulturális és Hagyományőrző Egyesület, de nagyon aktív időszakot tudhat magáénak. Kereskai-Oláh Viktória a civil szervezet elnöke rádiónknak elmondta, a nyári hagyományőrző programok mellett ősszel is készülnek neves eseményekre. Októberben Szilva napot rendeznek, majd novemberben a magyar foci 6:3-as sikerére emlékeznek egy előadás keretében.
2022-10-06 |
A több mint tíz éve alapított civil szervezet igyekszik ápolni a ma három különböző országhoz tartozó történelmi Szatmár megye hitéleti hagyományát, kulturális összetartozását. A díjjal 1,5 millió forint pénzjutalom is jár, amelyet valamilyen maradandó, nemes célra költene majd az egyesület.
2022-02-12 |
Részvételi napokat hirdetett Miskolc Önkormányzata és a vele együttműködésre lépett civil közösségek január 15 - 22. között, hogy a nagyközönség megismerkedhessen a miskolci kisközösségekkel. Azért is fontos ez a programsorozat, hisz erre épül egy jövőbeli terv, mely szerint Részvételi pontok alakulnak városszerte.
2022-01-22 |
Már ezelőtt is létezett egy jelentős összefogás a történelmi keresztény egyházak között, és 1991-ben néhány munkatárssal alapították meg a jelenlegi segélyszervezetet, amely mára nemzetközi szinten is ismertté vált. 50 intézménnyel, 400 munkatárssal és önkéntesekkel segítik a rászorulókat elsősorban adománygyűjtéssel. A szervezet idén ismét meghirdeti adventi kampányát a Tesco áruházakban.
2021-11-18 |
Siska Andrásnéval, a Közigazgatási Nyugdíjasok Egyesületének elnökével és Dankó Géza elnökségi taggal az egyesület életéről, történetéről, jubileumról, a kötetről és sok szép emlékről is beszélgetünk.
2021-11-06 |
A jubileumi esztendőben is igyekeznek minél több programot szervezni, hogy összekovácsolják a helyieket. Számos programmal készülnek egyebek mellett az adventi időszakra . A régi vágyuk pedig az, hogyha egy művelődési házat vagy teleházat kaphatnának-mondta rádiónknak Szécsi Józsefné a civil szervezet elnöke.
2021-10-19 |
A Stílusos Vidéki Éttermiség egy olyan különleges gasztronómiai szervezet, amely az ételek magas minősége melletti elkötelezettségen túl a hazai alapanyagokra támaszkodva működő vidéki éttermeket tömöríti. Olyan ismert és neves éttermek tartoznak a jelenlegi 16 tag közé, mint például az abaúji-zempléni térségben az Anyukám Mondta, az Első Mádi Borház, vagy szintén Mádról a Gusteau Kulináris Élményműhely, de a körükbe tartozik például a Balaton egyik legismertebb étterme, a Kistücsök is. Elnökük, Ruprecht László a közelmúltban Hercegkúton vendégeskedett, itt beszélgettünk vele céljaikról, megalakulásuk okairól.
2021-06-10 |
A részletekről tájékoztatón számoltak be a Debreceni Népi Együttes Dr. Béres András Néptánc Egylete székházában.
2021-04-20 |
Az adományokat online és személyesen is várják. Iszlai Gergellyel, a Magyar Református Szeretetszolgálat Debreceni Irodájának operatív vezetőjével beszélgettünk.
2021-03-14 |
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt