Hamarosan megjelennek a pályázatok civil szervezetek számára. Szakmai munkájuk és működésük megvalósításához pályázhatnak anyagi támogatásra a Nemzeti Együttműködési Alapnál.
2020-10-10 |
Hatodik alkalommal rendezték meg az Őszváró Boros Kőporos című rendezvényt Hercegkúton. A szervező Trautsons Egyesületet olyan helyi fiatalok alkotják, akik helyben képzelik el a jövőjüket és a Világörökségi Pincesorra, valamint a Tokaj-hegyaljai települést körülvevő szőlőhegyekre alapozva borkészítésbe kezdtek. Az ősz eleji rendezvényük a legnagyobb, ezúttal is több százan látogatták meg a nyitva tartó pincéket. A szerveződés évente általában több programot is szervez, de az idei tervet esetükben is átírta a koronavírus-járvány – közölte rádiónkkal Ringer Zoltán, az egyesület elnöke.
2020-09-11 |
Az iskolaőrök 491 állami iskolában kezdhetik meg munkájukat szeptembertől. Az őrség külön rendészeti szervként, a rendőrség irányítása alatt működik majd. Feladata az intézmények belső rendjének fenntartása és az erőszak megelőzése lesz. Debrecenben 12 oktatási intézményben végeznek szolgálatot az iskolaőrök, de ez a szám a későbbiekben változhat, ha okafogyottá válik az őrök munkája. Rádiónkat Pósán László, országgyűlési képviselő, az országgyűlés kulturális bizottságának elnöke tájékoztatta.
2020-07-25 |
Kárpátalja kormányzója nagy elismeréssel szólt a magyar szervezet munkájáról, különös tekintettel a jelenlegi COVID19 járványhelyzetben, szoros kormányzati együttműködésben megvalósított segélyprogramokra. Megerősítették azt a törekvést, hogy a humanitárius akciók mellett a járványkezelés magyarországi tapasztalatainak átadása is fontos segítséget jelenthet a következő időszakban Kárpátalja számára.
2020-05-27 |
A tavalyi évet értékelte és az idei év terveit ismertette a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Hajdú-Bihar megyei szervezete. 2019-ben közepes évet zártak a gazdák annak ellenére, hogy az év elején rendkívül aszályos volt az időjárás. A tavaszi eső azonban megoldotta a problémát. Ezért is van jelentősége a kormány által törvényben megfogalmazott és támogatott öntözésfejlesztésnek. Évi 17 milliárd Ft-tal támogatják az ágazatot, amelynek közel 50 % -a a megyében valósul meg. Emellett a mezőgazdaság jövedelmezőségét is növelni kell.
2020-01-29 |
Havonta több mint 17 ezer látogató, sztárfellépők és szinte a hét minden napjára jutó program. Ilyen volt számokban a Váci Mihály Kulturális Központ 2019-es éve, amikor is a központi épületben százezrek fordultak meg, de szép számmal fogadtak látogatókat a tagintézmények is.
0:00
0:00
2020-01-16 |
A mellrák a nők leggyakoribb daganatos betegsége! Becslések szerint tíz nőből egynél nagy valószínűséggel jelentkezik a megbetegedés. Az emlőrák ma is a 33-55 év közötti nők vezető haláloka, sőt, életkortól függetlenül is a nők halálozásának második leggyakoribb oka. A halálozások száma azonban a gyógyítás eredményességének fejlődésével egyre csökken, viszont egyre több nőnél diagnosztizálják e kórt. Évente több mint 8 ezer nő és 200 férfi szembesül ezzel a diagnózissal Magyarországon. Minden évben 2000-2200-an halnak meg emiatt.
2019-10-08 |
A szervezet tevékenysége a rendes és pártoló tagok aktív közreműködésével kiterjed a daganatos betegségekkel kapcsolatos kutatások, kezelések, egészségpolitikai döntések megismerésére, széles körben történő megismertetésére is.
2019-09-30 |
A rendőrség és a polgárőrség közös munkája is hozzájárult ahhoz, hogy tavaly minden eddiginél kevesebb, mintegy 186 ezer rendőri eljárásban regisztrált bűncselekmény történt Magyarországon - hangzott el a 25. alkalommal tartott Országos Polgárőrnapon Balatonföldváron.
0:00
0:00
2019-07-29 |
Ismét autókat kapnak - a rendőrségtől országosan 150-et - de csak a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség 13-at. Ez a megyék között majdnem a legnagyobb darabszám a gépkocsikból. Mindez a XXV. Polgárőr Napon, a Balaton mellett derült ki.
2019-07-22 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt