A lakástüzek száma országosan és hajdú-biharban is megemelkedik a hideg évszakban, ugyanis ezekben a hónapokban sok időt töltünk otthonunkban és több elektromos készüléket használunk.
2022-12-11 |
Bákány Zsoltné a nyíregyházi Otthon Centrum Egyház utcai irodájának vezetője rádiónknak elmondta: sokkal jobbak az ingatlanvásárlók alkupozíciói az év elejéhez képest. Továbbra is nagy az érdeklődés a garzonok iránt, ellenben a rossz energetikai besorolású ingatlanokat nehezebb eladni.
2022-11-29 |
Piaci pályázaton 16 lakást adnak bérbe. A fiatalok piaci pályázatán 17 lakás közül választhat az, aki a 35. életévét még nem töltötte be, legalább 6 hónapos miskolci munkaviszonnyal rendelkezik és legalább havi 20 ezer forintos lakástakarékosságot vállal. Egy-egy pályázati formán belül legfeljebb 3 lakásra adható be pályázat. A pályázatok a Miskolc Holding Zrt. honlapján közzétett linken keresztül, előzetes regisztrációt követően nyújthatók be.
2022-09-12 |
Összesen 2604 lakástűz keletkezett az év első három hónapjában. Csak Miskolcon 9 lakástűzhöz kellett vonulniuk a tűzoltóknak. Mint Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője rádiónknak elmondta: a szabadtéri tüzek száma is magas volt a borsodi megyeszékhelyen: 124 ilyen tűzeset volt Miskolcon az elmúlt 3 hónapban, melyek során összesen 735 focipályányi terület égett le a városban.
0:00
0:00
2022-04-13 |
A tavalyi évben három pályázati kampányt indított a Miskolc Holding Ingatlangazdálkodási igazgatósága. Összesen 111 darab lakást hirdettek meg, melyre közel háromezer pályázat érkezett be. Ez a program 2022-ben is folytatódik.
2022-01-28 |
Egyre nagyobb az érdeklődés a panellások iránt a fővárosban és a megyeszékhelyeken – ez derül ki az egyik ingatlanhirdetési portál elemzéséből. Eszerint Miskolcon tavaly januárhoz képest 6 százalékkal magasabb, a három hónappal ezelőtti szinthez képest pedig 14 százalékkal nőtt a kereslet.
2022-01-25 |
öbb mint kétezer ilyen eladó lakás és ház található a kínálatban, ami az összes újépítésű ingatlanhirdetés egynegyedét teszi ki. A zöld otthonok ilyen nagy száma azért sem meglepő, mert 2022 júliusától szinte csak ilyen ingatlanok kaphatnak használatbavételi engedélyt.
2021-12-28 |
Elindult Miskolcon a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság Házgyár-programja. A perecesi Erenyő utcában található csarnokokban könnyűszerkezetes acélelemekből lakóházak épülnek, amelyekhez karitatív szervezetek bevonásával, hátrányos helyzetű családok juthatnak hozzá. Országszerte több összeszerelő műhelyt terveznek létrehozni. A program végső célja, hogy az egyén képessé váljon a saját élethelyzetének javítására, gondoskodni tudjon a családjáról- mondta el rádiónknak Andó Pál, az Észak-Magyarországi Társadalmi Esélyteremtési Igazgatóság igazgatója.
2021-06-30 |
A pályázatra kiírt lakások közül 14 piaci elven, míg 21 költségelven kerül bérbeadásra. A pályázati kiírásban szereplő lakások közül  egy pályázó egyszerre 3 piaci és 3 költségelvű lakásra pályázhat.
2021-05-09 |
Az érdeklődők 34 százaléka keresett felújítandó lakóingatlant. A megyében április közepén összesen több mint 2 ezer használt ház vagy lakás várt vevőre az ingatlan.com adatai szerint. A felújítandó lakóingatlanok átlagos négyzetméterára pedig a megyében átlagosan 138 ezer forint volt, a felújított, újszerű vagy jó állapotú társaiké pedig 252 ezer forintot tett ki. A megyét és Miskolcot érintő legfrissebb ingatlanpiaci helyzetről Balogh Lászlóval, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértőjével beszélgettünk.
2021-05-01 |
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt