Szünetel az ügyfélfogadás, és nem működik a jogi képviselő vagy védő nélkül eljáró ügyfelek számára az ügyfélsegítő szolgáltatás. A részletekről dr Horváth Dóra bírót, a Miskolci Törvényszék szóvivőjét kérdeztük.
2021-04-10 |
A bíróságokon rendkívüli ítélkezési szünet lépett életbe március 15-től a koronavírus-fertőzés miatt. Ennek értelmében a Nyíregyházi Törvényszéken és a hozzá tartozó járásbíróságokon március 16-ától a kitűzött előkészítő ülések, tárgyalások és nyilvános ülések elmaradnak, azokon a megidézetteknek megjelenniük nem kell.
2020-03-21 |
Március elsejétől a bírósághoz kell benyújtani a kapcsolattartásra vonatkozó határozatok végrehajtása iránti kérelmeket. Ebben mellékelni kell a gyámhatóság kapcsolattartást szabályozó határozatát, és leírást arról, hogy ezt milyen módon sértette meg a másik fél. Az eljárás folyamán a bíróság a gyermek legfőbb érdekét szem előtt tartva hozza meg határozatát. Az új eljárásról érdeklődtünk a miskolci Bíróságon.
2020-03-11 |
Idén először a Debreceni Ítélőtábla is csatlakozott a Magyar Református Szeretetszolgálat szeretetdoboz, tartós élelmiszer gyűjtő akciójához. A bíróság dolgozói két hét alatt 25 dobozt töltöttek meg, 200 ezer forint értékű ajándékokkal.
2019-12-06 |
Egyedülálló és rendhagyó kiállítás-sorozatnak ad otthont a Nyíregyházi Törvényszék a Kelet-Magyarország megyei napilappal együttműködve. Az ítélkezéshez kötődő tárgyi emlékeket és a megye bíróságainak múltját bemutató tárlat október 29-ig látogatható – mondta Dr. Nyakó Zsuzsanna, a törvényszék elnöke. A vándorkiállítás a vidéki bíróságokon, Fehérgyarmaton, Mátészalkán, Nyírbátorban, Vásárosnaményban és Kisvárdán is látható lesz a közeljövőben. Pénteken egy szakmai konferenciát is tartottak a Törvényszéken.
2019-10-21 |
Az egész országban modellként szolgál a Debreceni Ítélőtábla képzési rendszere. Korábban központi, kötelező továbbképzéseken vettek részt a bírák, néhány éve azonban Debrecenben létrehozták a Képzési Hetek Intézményét, amelyen a régió munkatársai vesznek részt. Minderre azért volt szükség, mert az elmúlt időszakban folyamatosan változnak a törvények. Papp Beatrix beszélgetését hallják.
2019-09-24 |
Sok ember számára megnyugtató ha tudja, halála esetén a vagyona olyan személyhez kerül, akinek még életében szánta. Sternné dr. Deák Andrea, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője nyilatkozik a végrendelkezésről és az azzal kapcsolatos lehetőségekről.
2019-06-11 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt