A nyár sok gyermeknek nem is az igazi táborok nélkül. Sok szülőnek pedig nagy segítséget jelent abban, hogy a két és fél hónapos nyári szünidő egy részét élményekkel telve, hasznosan töltheti gyermeke, akár számos új barátot is szerezve.
0:00
0:00
2023-05-17 |
Az Agóra Tudományos Élményközpont őszi technikai szünete előtti utolsó csillagos programjára készül szeptember 2-án. Ezután két hétre bezárja kapuit az intézmény, ahol idén nyáron 400-nál is több gyermek táborozott. A tanév legújabb terveiről is hallhatnak következő beszélgetésünkben.
2022-09-01 |
Megtörtént az óvodák átszervezése, augusztus elsejétől a Batsányi János Óvoda a város központi óvodája, amely mind a 32 intézmény munkáját összefogja. Megkezdődött három óvoda felújítása is-mondta el rádiónknak Varga Andrea alpolgármester.
2021-08-20 |
Kétórántként tíz perc maszk-mentes szünetet szeretne a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete az általa képviselt munkavállalóknak. Karsai Zoltán elnök azt mondja: nem maszk ellenesek, de szerintük egy egész napot megterhelő végig dolgozni maszkban, ezért javasolják a szünetet a munkáltatóknak.
2020-09-27 |
A bíróságokon rendkívüli ítélkezési szünet lépett életbe március 15-től a koronavírus-fertőzés miatt. Ennek értelmében a Nyíregyházi Törvényszéken és a hozzá tartozó járásbíróságokon március 16-ától a kitűzött előkészítő ülések, tárgyalások és nyilvános ülések elmaradnak, azokon a megidézetteknek megjelenniük nem kell.
2020-03-21 |
Vasárnap már nem lesznek református istentiszteletek, és a hétközi bibliaórák, gyűlések, kóruspróbák is mind elmaradnak a korona vírus okozta veszélyhelyzet miatt. A lelkészi hivatalok sem nyithatnak ki. Az állása azonban senkinek sincs veszélyben. A részletekről Gér Andrást, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának tanácsosát kérdeztük a részletekről.
2020-03-18 |
Már elkezdték a távoktatás előkészítését a Nyíregyházi Egyetemen. A koronavírus miatti veszélyhelyzet egyik intézkedéseként a hallgatók nem látogathatják az egyetemeket. A Nyíregyházi Egyetem így távoktatásra állt át. Minya Károly oktatási rektorhelyettes az Európa Rádiónak elmondta: vannak akik már készítettek videó tananyagokat a kollégái közül, mások még ismerkednek a lehetőségekkel. A héten előrehozott tavaszi szünet van az egyetemen, az éles távoktatás március 23-án indul.
2020-03-17 |
Nyáron a fű sem nő az egyetemeken – gondolják sokan. Pedig ez nem így van, hiszen ebben az időszakban már folyik az előkészítő munka az új tanévre. Mi a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karára látogattunk el, ahol Szabó-Tóth Kinga dékán-helyettessel beszélgettünk.
0:00
0:00
2019-06-27 |
A statisztikák azt mutatják, hogy a gyermekeket érintő balesetek száma jelentősen megnövekszik a nyári hónapokban, az iskolai szünet ideje alatt. Ennek oka nemcsak nem csak az, hogy sokkal több időt tölthetnek a szabadban, előkerülnek a kerékpárok, görkorcsolyák és a rollerek, de az is, hogy nagyon sok szülő nem tudja megoldani a gyermeke folyamatos felügyeletét. A nyári szünidőben nagy veszélyt jelentenek a vízi balesetek, emellett gyakoriak az égési sérülések és a törések is. Dr. Török Lajos miskolci házi gyermekorvossal Tóth Éva beszélgetett.
0:00
0:00
2019-06-20 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt