Soha rosszabb évet – így fogalmazott az Európa Rádiónak Takács Ferenc, az Almaterméktanács elnöke.
2023-10-24 |
80 millió forintos beruházással ultraszűrő berendezést helyezett üzembe a MIVÍZ Kft. a Szinva-forrásnál, ami a rendkívüli csapadékok okozta szennyeződés megjelenése esetén azoknak a területeknek a biztonságos ivóvízellátását biztosítja, ahol azt kizárólag a Szinva forrásból lehet megoldani.
2022-03-30 |
Országszerte 32 ezer kilométernyi állami gyorsforgalmi-, fő- és mellékutat tart karban a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A társaság november 10-ével átállt téli üzemmódra, vagyis mind a 19 megyei igazgatóságon, mind a 94 mérnökségen innentől kezdve 24 órás ügyeletet tartanak, hogy szükség esetén azonnal be tudjanak avatkozni, és biztosítsák a járható utakat. A közút Hajdú-Bihar megyében is felkészült a hideg idő kihívásaira. Ellenőrizték és átszerelték a nagy gépeket, a hókotrók és a sószórók készenlétben állnak. A raktárakat is feltöltötték: az előző télen használt só, sóoldat és kőzúzalék mennyiségnél is több szóróanyag áll rendelkezésre.
2019-11-17 |
Vajon lehet-e már tudni, hogy milyen telünk lesz? Egyáltalán, hogyan készülnek az időjárás-előrejelzések? Na és mennyire tartja megbízhatónak ezeket egy szakember? Ezekre a kérdésekre keressük a választ a következő percekben Allaga Tamással, a Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelező meteorológusával.
0:00
0:00
2019-11-09 |
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt