Az útvonal az M30-as felhajtója előtt jobbra, Felsőzsolca felé kanyarodik, ahonnan egészen az autópálya alatti alagútig építették ki a teljesen új szakaszt. A kerékpárút ezen áthaladva éri el a régi zsolcai körforgalmat, vagyis az árvízi emlékmű környezetét. Helyszíni összeállításunkban először Veres Pál Miskolc polgármestere számol be a kivitelezésről.
2023-05-09 |
Új szakaszába lépett Nyíregyházán a Nagykörút délnyugati szakaszának négysávosítása miatti építkezés. Érdemes még körültekintőbben közlekedni mindazoknak, akik nem tudják elkerülni vagy kikerülni a Móricz Zsigmond, a Virág utca vagy a Simai úti szakaszokat – hogy csak néhányat említsünk. Erről kérdezzük Kiss Boglárkát az Építési és Közlekedési Minisztérium vezető kommunikációs munkatársát.
2023-04-14 |
nnek köszönhetően Kisgyőrbe és Mályiba is el lehet majd jutni két keréken a borsodi vármegyeszékhelyről. A projekt összköltsége 1,1 milliárd forint, teljes egészében a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósul meg. A munkák a tervek szerint áprilisban kezdődnek és november végére elkészül.
2023-03-30 |
A beruházás célja a forgalomcsillapítás a belvárosban. Az építkezés előreláthatólag 14 hónapig tart. Végeredményben a Szinva-híd Petőfi utcai csomópontból indulva a Meggyesalja utcáig fog húzódni az új szakasz, ezzel tudják csillapítani a Rácz György út forgalmát.
2022-06-04 |
A pénzügyi forrást a Tokaj-Zemplén fejlesztésére szánt 150 milliárd forintos támogatásból biztosítják. Az eseményen elhangzott: a beruházásnak számtalan pozitív hozadéka lehet a térség számára.
2021-10-17 |
Miskolci kerékpárosok is jelölhetik a város környéki, számukra kedvenc útvonalakat az Év Kerékápárútja címre, ami helyből valamelyik másik településre vezet át. A pályázat során olyan, legfeljebb 10-15 km hosszú kerékpárút-szakasz jelölhető, amelyeken megszakítás nélkül lehet végig biciklizni.
2021-03-31 |
Jelentős kerékpárút fejlesztéseket valósított meg a tavalyi évben uniós és hazai források felhasználásával a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. A beruházások térségünket is érintették, és turisztikai szerepük mellett az is fontos, hogy összeköttetést biztosítanak a határon átnyúló közlekedésben. Az egyik legjelentősebb fejlesztés, amit 2020-ban átadtak a 3.3milliárd forintból elkészült Tiszafüred-Poroszló közötti szakasz. Ugyancsak tavaly vehették birtokba a kerekezők a Tépétől Berettyóújfaluig vezető több mint 8 kilométeres részt, ami a Debrecent Nagyváraddal összekötő kerékpárút fontos eleme. Az építkezések idén folytatódnak, országszerte mintegy 70 kilométernyi biciklis úton dolgoznak jelenleg is.
2021-02-02 |
Kostelek jóformán Erdély utolsó faluja, és oly annyira igaz, hogy a végeken vannak, hogy egy megyerendezés miatt már nem is Hargita megyéhez, hanem Bákó megyéhez tartoznak. Épp ezért van szimbolikus és gyakorlati jelentősége is annak, hogy a falu lakói úgy döntöttek, nem várnak a hivatalos szervekre, maguk újítják fel azt az utat, amely Székelyföldhöz köti őket, és évtizedekig járhatatlan volt.
2020-07-25 |
Országszerte 32 ezer kilométernyi állami gyorsforgalmi-, fő- és mellékutat tart karban a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A társaság november 10-ével átállt téli üzemmódra, vagyis mind a 19 megyei igazgatóságon, mind a 94 mérnökségen innentől kezdve 24 órás ügyeletet tartanak, hogy szükség esetén azonnal be tudjanak avatkozni, és biztosítsák a járható utakat. A közút Hajdú-Bihar megyében is felkészült a hideg idő kihívásaira. Ellenőrizték és átszerelték a nagy gépeket, a hókotrók és a sószórók készenlétben állnak. A raktárakat is feltöltötték: az előző télen használt só, sóoldat és kőzúzalék mennyiségnél is több szóróanyag áll rendelkezésre.
2019-11-17 |
Egyre népszerűbb közlekedési eszköz a kerékpár, Miskolcon is. Ehhez viszont elengedhetetlen a jó minőségű és mennyiségű kerékpárút és ezek folyamatos felülvizsgálata, állítják a bringások. Magyarországon a dél-alföldi régióban, megyénkben pedig Mezőkövesden ülnek leginkább nyeregbe. De új közlekedési eszközök is megjelentek hazánk útjain, melyeket ugyanúgy fel kell készíteni a téli útviszonyokra, mint a gépjárműveket. A kerékpáros közlekedésről, a számukra rendelkezésre álló útszakaszokról, a tervekről és a karbantartásukról Kunhalmi Zoltánnal, a Kerekparos Miskolc Egyesület elnökével beszélgetettünk.
2019-10-21 |
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt