Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye útjait összesen 53 nehéz tehergépjárműről tudják szórni, illetve ha szükséges 8 hómarót is be tudnak vetni az utakon. Ez Polgár Tamás üzemeltetési és fenntartási osztályvezető szerint azt jelenti, hogy egy-egy gépük 40-50 kilométeres szakasz megtisztítását tudja elvégezni. A téli előkészületek során megtartották a gépszemlét, folytatják az utak kátyúzását, valamint a hóvédművek kihelyezését is. A részletekről Polgár Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei igazgatóság üzemeltetési és fenntartási osztályvezetője számolt be rádiónknak.
2023-11-29 |
A projekt célja, hogy Miskolc gazdasági területei jól megközelíthetők legyenek a vállalkozások és a munkavállalók számára. A tervekben szereplő útvonalak felújításának, valamint a Miskolctapolcát Görömböllyel összekötő út megépítésének és a kerékpáros nyom kialakításnak igénye hosszú évekre nyúlik vissza. Miskolctapolcára évről évre több turista látogat el, ezért is fontos az útfejlesztések mielőbbi megvalósítása. A tervekről Miklós Viktor, a Polgármesteri Hivatal Pályázati Főosztályának vezetője számol be.
2023-07-11 |
A társaság munkatársai a csatlakozó önkéntesekkel június 12-e és 16-a között szedik össze az utak mentén illegálisan kidobott hulladékokat. Az állami úthálózat kezelőjének mindez óriási és mindig visszatérő feladat: a 80 mérnökség területén a mindennapi munka során évente 12ezer tonna szemetet gyűjtenek össze, ami jelentős pénzösszeget és munkaerő-kapacitást vesz el.
2023-06-02 |
A szennyeződés megelőzése, illetve eltakarítása nem az útkezelő felelőssége, mégis a legtöbb esetben nekik kell intézkedni. A Magyar Közút most a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségével is kampányt indított, hogy felhívják a figyelmet a problémára.
2021-10-21 |
15 éves a hazai állami úthálózatot kezelő Magyar Közút Nonprofit Zrt. Az egykori jogelőd cégek átalakulásával jött létre a társaság, amely ma már 6.200 dolgozójával 32.000 kilométer üzemeltetéséért felel. Az évek során változtak a feladatok, a Közúthoz került például az autópályák és a települések közti kerékpárutak fenntartása. Szoták Zoltánnal, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Hajdú-Bihar megyei Igazgatóságának igazgatójával beszélgettünk.
2020-10-22 |
Országszerte 32 ezer kilométernyi állami gyorsforgalmi-, fő- és mellékutat tart karban a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A társaság november 10-ével átállt téli üzemmódra, vagyis mind a 19 megyei igazgatóságon, mind a 94 mérnökségen innentől kezdve 24 órás ügyeletet tartanak, hogy szükség esetén azonnal be tudjanak avatkozni, és biztosítsák a járható utakat. A közút Hajdú-Bihar megyében is felkészült a hideg idő kihívásaira. Ellenőrizték és átszerelték a nagy gépeket, a hókotrók és a sószórók készenlétben állnak. A raktárakat is feltöltötték: az előző télen használt só, sóoldat és kőzúzalék mennyiségnél is több szóróanyag áll rendelkezésre.
2019-11-17 |
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt