Ha ezt újra el kellene rendelni, akkor már minden intézményben használható lenne látogatószóba, amely plexifallal választja el a bent lakót a látogatótól, de mégis személyesen találkozhatnak szeretteikkel.
2021-11-23 |
A Diakóniai Iroda által fenntartott tanodákban nem csak korrepetálják a gyerekeket, hanem komplex módon segítik, támogatják őket, akár szociális alapon is. A tanodák mögött mindig ott áll a helyi gyülekezet is. A részletekről Eperjesi Tamást, a Diakóniai Iroda felzárkózási ágazatának vezetőjét kérdeztük
2021-02-13 |
A Magyarországi Református Egyház Diakóniai Irodájának munkatársai február végéig várják a Diakóniai Díjakra jelölt személyek, intézményi és gyülekezeti szolgálók felterjesztését. A református diakóniában kiemelkedő szolgálatot végzőket a Zsinat diakóniai díjakkal ismeri el. Az egyházközség munkájában fáradhatatlan gyülekezeti tagokat Kiss Ferenc Díjra, az intézményes szolgálatban kiemelkedő munkatársakat pedig Juhász Zsófia Díjra terjeszthetik fel február 28-ig.
0:00
0:00
2021-02-10 |
Református fenntartású diakóniai szolgálatok megközelítőleg negyvenezer embernek segítenek az országban, csaknem hatezer munkavállalóval. A református idősotthonok életét is teljesen megváltoztatta a koronavírus-járvány: látogatási és kijárási tilalom van, fokozottan kell figyelniük a fertőtlenítésre és a szűrésre is.
2020-05-17 |
A Magyarországi Református Egyház fontosnak tartja a református diakóniában kiemelkedő szolgálatot végző testvérek munkájának kitüntetés formájában való elismerését. E célból a Zsinat a 2006. évi őszi ülésén megalapította a Juhász Zsófia és a Kiss Ferenc Díjakat. A Juhász Zsófia Díjjal az intézményes diakóniai szolgálatot, a Kiss Ferenc Díjjal a gyülekezetekben végzett diakóniai szolgálatot kívánja elismerni. A felterjesztések benyújtási határideje február 28-a - mondta rádiónknak Beszterczei András a Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálati Iroda irodavezetője.
0:00
0:00
2020-01-26 |
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt