Sok vállalást tettek, például hogy csökkentik az egyszer használható műanyagok mennyiségét, és azt is, hogy málnabokrokat ültetnek a tanoda kertjében, a termésből pedig szörpöt készítenek majd. A részletekről Krakkó Károlyt, a Hódos Tanoda szakmai vezetőjét, presbitert kérdeztük.
2021-11-04 |
A tanodában azonban nem csak korrepteálnak, lelkészek is foglalkoznak a gyerekekkel és például lelkesítő klub néven önismereti foglalkozásokat is tartanak nekik. A részletekről Krakkó Károly, a Hódos Tanoda szakmai vezetője számolt be.
2021-05-30 |
A Diakóniai Iroda által fenntartott tanodák főleg mélyszegénységben élő általános iskolásokat támogatnak, segítve őket a tanulásban, kompetenciák fejlesztésében. A jelenlegi helyzetben digitális eszközökkel is támogatják a nehéz helyzetben élő családokat, hogy a gyerekek részt tudjanak venni az online oktatásban, hiszen vannak olyan családok, ahol egyetlen okostelefonnal tanulnak a gyerekek, és azt használják a szülők is. A részletekről Somogyi Beáta, a Diakóniai Iroda felzárkózási ágazatának országos szakmai koordinátora számolt be.
2021-03-31 |
Összesen 30 általános iskolásnak segítenek, de nem csak leckét írni. Hatékonyságukat bizonyítja, hogy vannak gyerekek, akik jegyeket javítanak a félévi és az évvégi bizonyítvány között. Hegedűs Márk interjúja.
2021-02-28 |
Meglátszott a jándi református tanodába járó gyerekek tanulmányi eredményein a tavaszi online oktatás. Mindez persze nem is csoda, hiszen Szabolcs-Szatmár-Bereg megye leghátrányosabban térségében nem ritka, hogy nem volt internet és okoseszköz, amelyen tanulhattak volna a gyerekek.
2021-02-28 |
Kormány László lelkész azt mondja: szeretnék, ha a gyerekek idővel megtalálnák a gyülekezetet is, és végsősoron nem egy jobb jegy a cél, hanem az, hogy a gyerekek továbbtanuljanak, majd megtalálják a helyüket a világban. Kormány László lelkésszel beszélgettünk.
0:00
0:00
2021-02-23 |
A Diakóniai Iroda által fenntartott tanodákban nem csak korrepetálják a gyerekeket, hanem komplex módon segítik, támogatják őket, akár szociális alapon is. A tanodák mögött mindig ott áll a helyi gyülekezet is. A részletekről Eperjesi Tamást, a Diakóniai Iroda felzárkózási ágazatának vezetőjét kérdeztük
2021-02-13 |
A Magyarországi Református Egyház Cigánymissziós gyülekezeti közösségfejlesztő munkatársképzésén résztvevő Gyirgyó Dénes és felesége, Tímea a saját házuk udvarán hívták életre a tanodát a tavaszi karantén időszak alatt. Az Ébredés Keresztyén Egyesület létrehozói azóta is foglalkoznak a gyermekekkel és remélik a jövőben is segíteni tudják útjukon őket.
2020-12-10 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt