Ebben az évben május 13-án tartják az Emlékhelyek Napját, amikor minden a magyarság számára fontos nemzeti, illetve történelmi emlékhely plusz figyelmet kap. A szombati alkalommal különböző programokkal, eseményekkel mutatkoznak be ezek a különleges helyszínek a látogatóknak.
0:00
0:00
2023-05-11 |
Szabolcson tartotta kihelyezett, őszi első ülését a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság a napokban. Móczár Gábor a NÖRI (Nemzeti Örökség Intézete) főigazgatója kérdésünkre elmondta: azzal, hogy történelmi emlékhely címet kapott a szabolcsi földvár és református templom, sok-sok lehetőség nyílhat meg számukra. Egyik ilyen lehet majd a Nemzeti Emlékpedagógiai Programban való részvétel.
2022-09-22 |
75 férőhelyes zsidó zarándokközpontot adtak át Sátoraljaújhelyen. Az 1, 4 milliárd forint értékű „Magyar Zsidó Örökség Útja Kelet-Magyarországon” című projekt célja egy olyan településeken átívelő komplex turisztikai termék létrehozása, amely biztosítja a magyar zsidó kulturális és történelmi örökség fenntartását és annak bemutatását.
2022-03-13 |
Stratégiai megállapodást írt alá a Nemzeti Örökség Intézete, valamint a Rákóczi Szövetség Sárospatakon. A kezdeményezők, Radnainé Fogarasi Katalin, a NÖRI főigazgatója, valamint Csáky Csongor a szövetség elnöke azt remélik, hogy a jövőben az eddiginél is több külhoni fiatal keresheti fel nemzeti emlékhelyeinket és látogathatnak el az azokhoz kapcsolódó programokra.
2019-11-24 |
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt