Megszületett a megállapodás az új Közös Agrárpolitikáról: nem lesz kisebb a támogatások összege, vagyis sem az uniós, sem a hozzáadott állami támogatás nem csökken, ugyanakkor lesznek változások - mondta rádiónknak Rácz Imre, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szabolcs megyei elnöke.
2020-10-27 |
A két szervezet már korábban is egyetértett abban, hogy hatékonyabb együttműködésre van szükség a kereslet-kínálat oldal, valamint a jogalkotók között. A kapcsolatok erősítése megoldhatja a szakképzés, az alapanyag-szükséglet, és a jogszabályi ismeretszerzés problémáit - tették hozzá.
2020-07-19 |
Megállapodást kötött a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara és a Most Élsz Egyesület közös kutatás-fejlesztési projektek megvalósítására. A cél az, hogy közös kutatás-fejlesztési projekteket valósítsanak meg az autizmus témájában, az egészségügyi és szociális téren dolgozó szakemberek pedig megismerjék a legújabb módszereket. Az együttműködésnek köszönhetően az autizmussal kapcsolatos újabb kutatási eredmények, diagnosztikai és terápiás eljárások is elérhetővé válhatnak, így a betegséggel küzdők korszerű ismereteken alapuló segítséget kaphatnak.
Stratégiai megállapodást írt alá a Nemzeti Örökség Intézete, valamint a Rákóczi Szövetség Sárospatakon. A kezdeményezők, Radnainé Fogarasi Katalin, a NÖRI főigazgatója, valamint Csáky Csongor a szövetség elnöke azt remélik, hogy a jövőben az eddiginél is több külhoni fiatal keresheti fel nemzeti emlékhelyeinket és látogathatnak el az azokhoz kapcsolódó programokra.
2019-11-24 |
24 határon túli szervezettel írt alá együttműködési megállapodást a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége által 2017-ben létrehozott a Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért elnevezésű alapítvány. A megállapodás célja a kapcsolattartás és a közös projektekben való részvétel. A szervezet Debrecenben tartotta ülését, ahol a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége elnökével Makláry Ákossal, majd Zachar Péterrel, az alapítvány elnökével beszélgetettünk.
2019-10-31 |
Magyar-román határmenti kamarai partnerségi találkozót rendezett a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a magyar-román határmenti térség gazdasági és innovációs együttműködésének élénkítése céljából. Ennek érdekében a találkozón az érintett kamarák együttműködési megállapodást írtak alá.
2019-06-28 |
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt