Az együttműködés alapja, hogy mindkét intézmény palettáján szerepel roma tehetséggondozó program, melyek kiegészítik egymást a közös munka során. Az MCC már működő roma tehetség programjában jelenleg csaknem nyolcvan fiatal vesz, részt bíznak abban, hogy a közös programok során még több fiatalt bevonnak majd a tehetséggondozásba. A részletekről először Makkai László a Görögkatolikus Felsőoktatási és Kulturális Diákotthon és Roma Szakkollégium igazgatója számol be.
2022-07-20 |
Családbarát címet kapott a Miskolci Egyetem, ahol átadtak egy baba-mama szobát is. Az egyetem együttműködési megállapodást is kötött a Három Királyfi Három Királylány Alapítvánnyal.
2022-04-14 |
Az afrikai sertéspestis, az ASP jelenleg az egyik legkomolyabb gazdasági kockázattal járó állat betegség, Sem gyógyítani, sem megelőzni nem lehet, rendszerint a fertőzött egyed pusztulásához vezet, és mivel maga a vírus nagyon ellenálló védekezni is nehéz ellene.
Együttműködési megállapodást írt alá az ITK Holding Zrt. leányvállalata, az Inter Traction Electrics Kft. és a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség. Az összefogás keretében a megváltozott munkaképességű személyek társadalmi felzárkóztatásának elősegítésében állapodott meg a Református Egyházközség a debreceni autóbuszgyártó vállalattal.
2021-07-17 |
A Deufol Hungary Kft. és a Debreceni Szakképzési Centrum stratégiai együttműködési megállapodást írt alá. A közös munka a logisztikai, a faipari és az informatikai képzést érinti, az iskolák közül, pedig a Debreceni Szakképzési Centrum öt intézménye az Építéstechnológiai és Műszaki Szakképző Iskola, a Péchy Mihály Építőipari Technikum, a Brassai Sámuel Műszaki Technikum, az Irinyi János Technikum, és a Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum kapcsolódik be a szakmai tevékenységbe.
2021-07-11 |
Az egyezséget az egyetem képviseltében Horváth Zita rektor, a főigazgatóság nevében  Lipusz Brigitta rendőrezredes, a főkapitányság részéről  Mecser Tamás rendőr ezredes, megbízott főkapitány látta el kézjegyével. Az együttműködés több részből áll, többek között az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság biztosítani kívánja a külföldi hallgatók hivatalos ügyeinek helyben, az egyetemen történő intézését.
2021-02-04 |
Megszületett a megállapodás az új Közös Agrárpolitikáról: nem lesz kisebb a támogatások összege, vagyis sem az uniós, sem a hozzáadott állami támogatás nem csökken, ugyanakkor lesznek változások - mondta rádiónknak Rácz Imre, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szabolcs megyei elnöke.
2020-10-27 |
A két szervezet már korábban is egyetértett abban, hogy hatékonyabb együttműködésre van szükség a kereslet-kínálat oldal, valamint a jogalkotók között. A kapcsolatok erősítése megoldhatja a szakképzés, az alapanyag-szükséglet, és a jogszabályi ismeretszerzés problémáit - tették hozzá.
2020-07-19 |
Megállapodást kötött a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara és a Most Élsz Egyesület közös kutatás-fejlesztési projektek megvalósítására. A cél az, hogy közös kutatás-fejlesztési projekteket valósítsanak meg az autizmus témájában, az egészségügyi és szociális téren dolgozó szakemberek pedig megismerjék a legújabb módszereket. Az együttműködésnek köszönhetően az autizmussal kapcsolatos újabb kutatási eredmények, diagnosztikai és terápiás eljárások is elérhetővé válhatnak, így a betegséggel küzdők korszerű ismereteken alapuló segítséget kaphatnak.
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt