Az Agóra Tudományos Élményközpont hétfőtől egy egész hétre beköltözött Debrecen belvárosába a Fórum bevásárlóközpontba az immár hagyományos Tudományvásár című rendezvény keretében. Az itt megforduló érdeklődők a látványos színpadi előadások mellett kipróbálhatnak néhány különleges, interaktív játékot és okoseszközt is.
0:00
0:00
2023-10-19 |
Az egyházközség tagjai körülbelül 5 évvel ezelőtt már rendeztek ilyen alkalmat azzal a céllal, hogy közelebb hozzák a gyülekezethez azokat, akik még nem mertek belépni az egyetemi templom kapuján. Mostanra egy jótékony eseménnyé alakult az immár közös szervezésű vásár, ugyanis nem csak eladhatták ruháikat a jelentkezők, hanem adakozhattak is.
20 éve nyitotta meg kapuit a Bioudvar Debrecenben. Azóta töretlenül működik. Az árusítók és a vásárlók összetétele is változott a két évtized alatt, de az alapelv, hogy csakis ellenőrzött bio termékekkel találkozhat, aki ellátogat a Kandia utcába, az nem. A piacot Nagyné Marján Zsuzsa álmodta meg és vezeti már 20 éve. Tagja a Debrecen- Kossuth utcai Református gyülekezetnek. Hiszi, szeretet is kellett ahhoz, hogy megmaradjon a vásár.
2023-01-30 |
A rendezvény 22 éve várja az árusokat, mondhatni a világ minden szegletéből, de ugyanez vonatkozik az érdeklődő, gyűjtő vásárlóközönségre is. A vásár egyre nőtt, de a minőség mindig fontos szempont volt.
2022-06-25 |
A miskolci fenyőfaárusoknál a járvány ellenére sem csökkent az idei forgalom. Sokan még mindig az élő fenyőt részesítik előnyben, közülük a nordmann, az ezüst- és a lucfenyő a legnépszerűbb. Cserepes fenyőt is sokan választanak, azokat az ünnepek után kiültetik vagy parkoknak adományozzák.
2021-12-22 |
Az Adventi Kézműves Vásár Debrecenben a Karácsonyi ünnepet megelőző négy hétvégén a város főtere mellett, fedett helyen, bemutatókkal várja az érdeklődő vásárlókat. Az itt jelen lévő- népi hagyományainkat éltető- alkotók értéket és egyediséget kínálnak, akár névre szóló ajándékot is készítenek megrendelésre
2021-11-21 |
Az Egyháztáji vásár áprilisban új helyszínre költözött Debrecenben. A Magyar Református Szeretetszolgálat a Hajdúság Éléskamrája csoporttal együttműködve egy régi hagyományt élesztett fel. A cél mindig is az volt, hogy az egyházhoz kötődő kistermelők közvetlenül eljuthassanak vásárlóikhoz.
2021-11-21 |
Ezzel azt a régi hagyományt élesztették fel mely része a Magyar Református Szeretetszolgálat Egyháztáji programjának és célja, hogy közvetlenül, üzletek, kereskedők nélkül juthassanak el az egyházhoz kötődő vidéki kistermelők portékái a vásárlókhoz. Korábban a Széchenyi-kert volt a helyszín, de mostantól a nagytemplomi református gyülekezet belvárosi, Leány utcai épületének udvarán találkozhatnak az érdeklődők a cívisváros 40 kilométeres vonzáskörzetéből érkező református gazdákkal, őstermelőkkel és kézművesekkel. Az elmúlt hétvégén volt a megújult Egyháztáji Vásár  első alkalma és a tervek szerint ezentúl minden hónap harmadik szombatján megrendezik.
2021-04-23 |
A Dorkász Szolgálat Alapítvány munkatársai elindították új, országosan is egyedülálló adománygyűjtő online felületüket. A vásárlók a jotekonyter.hu oldalon, a regisztrációt követően egy webshophoz hasonló jótékonysági piactéren vásárolhatnak használt, ám jó minőségű, dolgokat. A környezettudatos vásárlás mellett az oldal lehetőséget ad a jótékonykodásra is azáltal, hogy a bevétel 100%-a szociális projektek megvalósítását szolgálja. A Dorkász Szolgálat Alapítvány vezetőjét, Kiss Ábel Lukácsot kérdeztük.
2021-02-13 |
Online térbe költözik a miskolci adventi vásár is. A kormányzati korlátozások és a város egészségének védelme érdekben Miskolc Önkormányzata úgy döntött, idén nem tartja meg a szokásos adventi vásárt. A városvezetés azonban célul tűzte ki, hogy segít azoknak a miskolci kereskedőknek, kézműveseknek, termelőknek, aki szerettek volna részt venni a vásáron, és így online térbe invitálja a kereskedőket és a vásárlókat egyaránt. Az internetes adventi vásár a tervek szerint november 29-én indul. A részletekről Petruskó Norbert sajtószóvivőt hallják.
2020-11-25 |
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt