Az év elején máris halálos kimenetelű baleset történt, aminek során fiatalok megközelítették a felsővezetéket. A MÁV kéri a miskolci szülőket és pedagógusokat, hogy segítsenek a gyermekeknek elmagyarázni azt a tényt miszerint tilos vasúti üzemi területre nem vasutas dolgozónak belépni.
2023-01-18 |
Legutóbb a kínai óriás, az elektromos autók akkumulátoraihoz úgynevezett szeparátorfóliát gyártó Semcorp választotta Debrecent európai terjeszkedéséhez. De más nagyobb volumenű üzemfejlesztést is hozott az elmúlt év, példaként említhető a Vitesco Technologies, a BHS Trans vagy a Sensirion.
2021-02-05 |
Lengyelországhoz is kerültek területek a történelmi Magyarországból az 1920-ban megkötött trianoni békeszerződéssel. Az egyetlen tengeri kikötővárosunkról, Fiuméról pedig külön le kellett mondanunk. Timár Gábort, az ELTE Geofizikai és Űrtudományi Tanszékének vezetőjét, a Trianon100.hu szerzőjét kérdezzük a részletekről.
2021-01-29 |
Magyarország határait több száz kilométeren folyók, vízfolyások adják. A városi legendák szerint a trianoni határ meghúzásnál volt jelentősége a folyók kategorizálásának, például, hogy egy folyó hajóható-e vagy sem. A részletekről Timár Gáborral, az ELTE Geofizikai Tanszékének vezetőjét kérdeztük.
2020-08-30 |
Szép számmal akad példa elhanyagolt és gyönyörűen ápolt felületekkel kapcsolatban egyaránt Nyíregyházán. Ilyen például a Csaló köz, ahol az egyik oldal rendezett, míg a másik elhanyagolt.
2020-07-16 |
Először úgy tűnt, Sopron osztrák határváros lesz, végül a hivatalosan nem hivatalos (hogy ez mit jelent, arról pár perc múlva) szabadcsapatok kikényszerítették a népszavazást, ahol a többség Magyarország mellett döntött. A fordulatoknak azonban itt nincs vége: mire 1923-ra a végső határok létrejöttek, Ausztria és Magyarország még több falut elcserélt. A részletekről Timár Gábort, az ELTE Geofizikai és Űrtudományi Tanszékének vezetőjét hallják.
2020-06-09 |
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt