Az újság témája a legújabb számban a víz alatti régészet, amelyet Hegedűs Anitával, a Móra Ferenc Múzeum sajtóreferensével jártunk körbe.
2021-11-09 |
A Parnasszus költészeti folyóirat 25 évéről szóló Árnyak és szárnyak című kötetet mutatják be – a lap országjárása, az Utazó Parnasszus keretében – a szerkesztőség munkatársai, valamint Gerendás Péter zeneszerző, énekes és Balázs István versmondó közreműködésével 2021. június 2-án, szerdán a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban. A hosszú bezártság után ez az első nyilvános program az intézményben, amelyet hamarosan újabbak is követnek. A részletekről Filip Gabriellát, az intézmény főkönyvtárosát kérdezzük.
2021-06-03 |
Ebből az alkalomból a szerkesztőség konferenciát tartott a debreceni Méliusz Juhász Péter Könyvtárban. Az érdeklődők a lap történetét felidéző előadáson, kerekasztal-beszélgetésen és felolvasóesten vehettek részt. A program során adták át a több mint egymillió forint összdíjazású, Határ című pályázat díjait is.
2019-10-15 |
A Zempléni Múzsa 75. lapszámát mutatták be Sárospatakon a folyóirat készítői. A kiadvány ezúttal komoly felületet szentel az idén József Attila-díjjal kitüntetett sárospataki költőnek, Finta Évának.
2019-10-04 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt