Egy unikális kortárs képzőművészeti kiállítás kezdődött mely azt szimbolizálja, hogy Szikszó vezetése, közössége és barátai nemcsak kérik ,hogy a nemzetközi intercity megállóhely "nézhető" és használható legyen, hanem tenni is akarnak felújításáért, megújulásáért. Málló vakolat, ablak és ajtó nélküli beázó épület , de a vonat még megáll. Ez a kisállomás Szikszón.
2023-06-05 |
Török Csaba Nagyváradon született és házassága révén került Debrecenbe, ahol vallásos neveltetésének köszönhetően, folyamatosan kereste azt az egyházi közösséget, melyhez tartozhat. Így jutott el a Széchenyi kertbe, ahol harmincas éveiben lett presbiter és nem sokkal később a templom szerves részét alkotó Kálmáncsehi Galéria galéria vezetését is elvállalta.
0:00
0:00
2022-01-25 |
Hazatérés a címe F. Balogh Erzsébet festőművész október 22-én nyílt kiállításának a Miskolci Galériában. A miskolci születésű alkotó tárlatát a megnyitón Bukta Imre ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.
0:00
0:00
2020-10-28 |
A Miskolci Galéria idei kiállítási programjának hangsúlyos eleme a városhoz és a régióhoz kötődő művészek bemutatása. Ebbe a koncepcióba illeszkedik, Tóth Imre és Wieszt József személyében, két olyan művész bemutatása, akiknek közös miskolci időszaka a 70-es 80-as években nemcsak művészetük miatt volt jelentős, hanem az itt kialakult barátságuk okán is. Tóth Imre és Wieszt József “inspiratív barátsága” műveiken keresztül nyer bizonyságot. Életükben nem volt közös kiállításuk, ez az emlékkiállítás ezért is különleges alkalom. Inspiráló barátság címmel február 13-án nyílt közös tárlatuk a Miskolci Galériában.
0:00
0:00
2020-02-19 |
Idén tizenkettedik alkalommal adták át a Miskolci Galériában a Mazsaroff-díjat egy kiállítás megnyitóval egybekötve. A díjat Mazsaroff Miklós özvegye Nikolaeva Mária alapította 2008-ban azzal a céllal, hogy miskolci fiatal feltörekvő művészeket támogasson vele. A díjazottat szakmai kuratórium választja ki minden évben. Az idei év díjazottja Dombóvári Ágnes grafikusművész és a kiállítást a tavalyi díjazott Góré Szabina festőművész művész alkotásaiból állították össze.
2020-01-29 |
Különleges Csontváry-projekttel, kvízestekkel, rendhagyó tárlattúrával, kortárs tánccal, zenés színházzal és rengeteg koncerttel ünnepli idén a MODEM a 13. születésnapját 9 napon keresztül. Szeptember 28. és október 6. között szokatlan és rendhagyó programokkal várják az érdeklődőket.
0:00
0:00
2019-09-26 |
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt