Magyarországon a Tudatos Vásárlók Egyesülete 2010-ben vezette be az Ökokör programot. Eddig több mint húsz országban vezették be, a skandináv országoktól az Egyesült Államokon át Vietnámig milliónyi embert mozgatott meg, és indított el a változás útján.
2023-08-17 |
Egy unikális kortárs képzőművészeti kiállítás kezdődött mely azt szimbolizálja, hogy Szikszó vezetése, közössége és barátai nemcsak kérik ,hogy a nemzetközi intercity megállóhely "nézhető" és használható legyen, hanem tenni is akarnak felújításáért, megújulásáért. Málló vakolat, ablak és ajtó nélküli beázó épület , de a vonat még megáll. Ez a kisállomás Szikszón.
2023-06-05 |
Az avató ünnepségen Schmidt Ádám sportért feleős államtitkár elmondta, hogy a több mint 120 milliós kormányzati támogatás jó helyre került. Sportszerető, mozgást szerető városban újítja meg a lehetőségek tárházát. Koncz Zsófia országgyűlési képviselő, miniszter-helyettes szerint a most átadott létesítmény a működőképessé tett uszodával együtt szerves egészet alkot.
2023-04-20 |
Elfogadta a költségvetést a Miskolc melletti Szikszó önkormányzata. Minden területen csökkenteni kellett a kiadásokat. Az elmúlt időszak rezsiár emelkedése határozza meg az idei költségvetést. 100-150 milliós többletkiadással kell, hogy számoljon a város. A gáz és a villanytöbblet miatt a talpon maradás a cél - de ezt megfogják oldani a városban- mondta a városvezető. A testületi ülés után Sváb Antal elmondta, hogy megtervezett költségvetésről van szó.
2023-03-06 |
Az évértékelés idejét éljük a napokban. A Miskolc melletti kisváros Szikszó polgármestere is vállalkozott erre. Mint elmondta:a tavalyi év volt számukra –csakúgy mint az ország számára is- az első két év után, hogy minden rendezvényüket megtudták tartani.
2023-01-15 |
A város életében jelentős, speciális, előzetesen megtervezett fejlesztés során nem csupán teljeskörű ledesítésre, hanem 36 %-os lámpatest bővítésre, és egyedi szabályozási megoldások alkalmazására is sor kerül. Ennek eredményeként 55-60 %-os energiamegtakarítást érhet el a város. A közbeszerzést konzorciumban nyerte el az MVM két leányvállalata. A munkálatokat jövő év április végére- május elejére kell befejezni, azt csak a hideg, illetve a szeles időjárás befolyásolhatja.
2022-11-21 |
Az alkalmon a református templomban közreműködött Andrássyné Mátyus Gabriella orgonaművész, Andrássy György énekművész, és a kórust vezényelte Pásztorné Sípos Katalin. A karvezető szerint az elmúlt két évtized melyben ő maga munkálkodott csodálatos dolgokat vittek véghez. A zenés hálaadó istentiszteleten készült a következő felvétel.
2022-09-20 |
A Szikszó Város Nívódíját is kiérdemlő dr. Papp Ferenc, novellák, esszék, drámák megálmodója. Most egy drámája, egy gasztro könyve, egy elbeszélése és egy esszéje is kiadás előtt áll. A Miskolci Egyetemen jogi diplomát szerző, majd a Miskolcon dolgozó ügyvéd, alig 10 éve ír és nem jogi eseteket.
2022-08-10 |
A több mint 800 millió forintos beruházáshoz a kormány többletforrást is biztosított. Szikszó várja és tárgyal a betelepülni szándékozó cégekkel- mondta Sváb Antal polgármester.
2022-02-12 |
A miskolci Petőfi Sándor Kollégium Teleki Tehetséggondozó Tagkollégiumában dolgozik jelenleg az a férfi , aki Szikszón ún. Kertmúzeumot valósított meg Abaúj parasztgazdaságainak eszközeiből. Zsiga László Ezért a tevékenységéért Pro Urbe-Szikszó Városért díjat vehetett át a szikszói város napján.
2021-12-12 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola