Legfőképpen a mikro-, kis- és középvállalkozásokat sújtja a koronavírus okozta válság. Czomba Csaba, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének szabolcs megyei elnöke rádiónknak elmondta: tény, hogy a vendéglátás, szállodaipar és turizmus járt a legrosszabbul, de rengeteg más olyan ágazat is van, amelyekkel nem foglalkozik kellő határozottsággal a kormány, hozzátéve hogy a kormánnyal folyamatosan egyeztetnek és megteszik javaslataikat.
2020-04-21 |
Sok, a napokban bejelentett kormányzati gazdasági intézkedés segítséget jelent majd a családoknak és a cégeknek a koronavírus okozta válsághelyzetben, de a kérdés az, hogy mindez elegendő segítség lesz-e - mondja Karsai Gábor, a Gazdaságkutató Intézet vezérigazgató-helyettese. A szakember szerint a 13. havi nyugdíj visszavezetése a pillanatnyi válságban nem segíti a nyugdíjasokat, hiszen a plusz pénzt jövő februárban kapják majd először.
2020-04-11 |
A koronavírus járvány okozta válság más-más mértékben, de minden református gyülekezetet érint. Veszélyben vannak-e lelkészi állások? Kell-e válságköltségvetést készíteni a presbitériumoknak? Mi lesz az elmaradó perselypénzekkel? Pásztor Dánielt, a Zsinat Gazdasági Bizottságának elnökét, tiszáninneni püspök-helyettest kérdeztük.
2020-04-01 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh