Van ahol be sem zártak a templomajtók, mások most szervezik, hogy újra megtudják nyitni a templomaikat. A következő percekben két református lelkésszel beszélgettünk a koronavírus-járványidőszak alatti gyülekezeti életről.
2020-05-14 |
Az egyházak meglátták a lehetőséget abban, hogy bezártak a templomok. Sok lelkész, pap nem csak online közvetíti a hitéleti alkalmakat, hanem más módokat is talál arra, hogy eljutassa az Igemagyarázatát, áhítatát az emberekhez - mondja Máté-Tóth András valláskutató, az MTA doktora. Vele beszélgetünk a következő percekben a koronavírus járvány okozta helyzet vallási, és egyházakat érintő aspektusairól.
2020-04-16 |
A koronavírus járvány miatt ideiglenesen bezárult a lehetőség, hogy a református gyülekezetek tagjai templomaikban közösen imádkozzanak. Ez a kisebb településeken is nagy kihívás elé állította lelkipásztorokat. Az ezer lelkes Körösszegapáti 160 református egyháztagját, a gyülekezet híveit és a csaknem száz hittanoktatásban résztvevő gyereket több úton igyekszik elérni Kurucz Tímea. A község lelkipásztora kihasználja az internet adta lehetőségeket, a digitális oktatás eszközeit, online istentiszteleteket közvetít, de az idősebbek számára írott, kinyomtatott anyagokkal is készül hétről-hétre.
2020-04-04 |
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt