Az alkotmányjogi jogalkotásért és fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár egy „tanóra” keretében mutatta be a jogászi életpályát, a szakmai lehetőségeket a közigazgatáson belül, továbbá ismertette a fogyasztóvédelem működését is, melynek célja egyúttal a fogyasztói tudatosságnevelés a diákok köreiben. Összeállításunkban először Kupecki Nóra helyettes államtitkárt hallják.
2022-09-20 |
A miskolci iroda a kizárólag előzetes egyeztetés alapján fogadja ügyfeleit: szerdán és csütörtökön 08:00-órától 16:00-óráig, hétfőn, kedden és pénteken telefonos ügyfélszolgálat működik.
2022-03-24 |
A Károli Gáspár-díjat vehette át Dr. Szathmáry Béla jogtudós, bíró, egyetemi tanár, a Sárospataki Református Teológiai Akadémia egyházjogi intézetének vezetője. A rangos állami elismerést Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, valamint helyettes államtitkára, dr. Fürjes Zoltán adták át a Sárospataki Református Teológiai Akadémián.
2020-11-06 |
Lehet-e online presbiteri gyűlést tartani a veszélyhelyzet idején? Videókonferencián ülésezik-e majd a Zsinat? A koronavírus járvány miatt felmerülő jogi kérdésekre keressük a választ Veres Lajossal, a Magyarországi Református Egyház zsinatának jogtanácsosával.
2020-04-07 |
1989. november 20-án fogadta el az ENSZ a Gyermekjogi Egyezményt, azóta ezt a napot a Gyermeki Jogok Világnapjaként tartjuk számon. Sterné Dr. Deák Andreával a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivőjével áttekintettük a gyermekjogok rövid történetét, számba vettük a legfontosabb gyermekjogi jogforrás három alappillérét: a védelem, a gondoskodás és a részvétel jogát. A beszélgetés során kitértünk a család szerepére, a szülők feladataira is. Ahhoz, hogy a gyermekek minél tájékozottabbak legyenek a jogaikat illetően a Nyíregyházi Törvényszék Nyitott Bíróság programja is segítséget nyújt - tudtuk meg Sterné dr Deák Andreától.
2019-11-19 |
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt