Becsengettek a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthonban is. A hagyományoknak megfelelően augusztus 31-én tartották a tanévnyitó istentiszteletet a Miskolc-Belvárosi Református Egyházközség templomában.
2023-09-05 |
A Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon pedagógusai is már készülnek a gyermekek fogadására. A 2023/24-as tanévben ünnepli meg az iskola az újraindítása óta számított 30. tanévét, ami tavaly zárult le. Ennek keretében a diákokat sok izgalmas programmal várják a tanulás mellett. A tanévkezdésről a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon igazgatóját, Ábrám Tibort, kérdeztük.
2023-09-01 |
Kiss Jázmin Eszter, 11. osztályos tanuló Magyar Irodalom tantárgyból ért el harmadik helyezést. Mint rádiónknak elmondta: a versenyt rendkívül komoly felkészülés előzte meg, melyben felkészítő és mentortanára, dr. Vonáné Vincze Viktória segítette.
2023-07-17 |
! A 2023/2024-es tanévben több mint 655 diák kezdi meg tanulmányait szeptembertől a miskolci Lévay József Református Gimnáziumban és Diákotthonban. Az oktatási intézmény egyre népszerűbb a középiskolába felvételiző tanulók körében, vannak olyan szakok, ahová az elmúlt években két és félszeres volt a túljelentkezés.
2023-07-05 |
A megmérettetésen a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon csapata összesítésben 1. helyezést ért el és a Virtuális drónverseny különdíját, valamint a Bibliai kvíz különdíját is sikerült megszerezni. 2 fő feladatot kellett teljesíteni a fordulók során, a döntőben pedig a pályaívre programozott drónnal kellett versenyezni, miközben bibliai témájú kérdésekre kellett válaszolni.
2023-07-05 |
Lestár Márk szerző elmondta, hogy a kötet nyolc verset, hat egyperces novellát, egy jelenetet és néhány haikut tartalmaz. Az ihletet egy Balatonon eltöltött nyár adta számára, amikor 2022 nyarán, Balatonszárszón dolgozott.
2023-05-04 |
A református iskolaügyért végzett áldozatos munkájáért, illetve a példamutató, emberi és hitbeli magatartásáért Imre Sándor-díjat vehetett át Ábrám Tibor a közelmúltban. A Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon igazgatójának tevékenységét ezúttal a Magyarországi Református Egyház ismerte el.
2022-09-23 |
Az alkotmányjogi jogalkotásért és fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár egy „tanóra” keretében mutatta be a jogászi életpályát, a szakmai lehetőségeket a közigazgatáson belül, továbbá ismertette a fogyasztóvédelem működését is, melynek célja egyúttal a fogyasztói tudatosságnevelés a diákok köreiben. Összeállításunkban először Kupecki Nóra helyettes államtitkárt hallják.
2022-09-20 |
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Oktatási Hivatal idén is meghirdette a középiskolák 11-12. évfolyamos tanulói számára az „Ifjú tudósok” tudományos vetélkedőt. Magyar irodalom tantárgyból először rendezték meg a versenyt.
2022-07-08 |
Az itt felvételit író diákok legalább nyolcvan százaléka ebbe a gimnáziumba szeretné a tanulmányait folytatni. Az írásbelit követően, a szóbeli felvételi, és elbeszélgetés időpontjáról beosztás készül, amit az intézmény legkésőbb a felvételi vizsgát megelőző csütörtökön (2022. február 24.) tesz közzé a honlapján. A szóbeli felvételi vizsgára és elbeszélgetésre egységesen 2022. február 26-án, szombaton kerül sor a képzésnek megfelelően.
2022-01-16 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt