Október 2-tól rendezik meg az ötödik Kollégiumi Könyvtári Napokat a Református Kollégium Nagykönyvtárában. A programok között szerepel kézműves foglalkozás és könyvbemutató is. Az elmúlt évekhez hasonlóan a Könyvtári Napok hetében kedvezményes, 500 Ft-os áron lehet beiratkozni a Nagykönyvtárba.
2023-10-02 |
Immár a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumának sátoraljaújhelyi diákjai is részesülhetnek Sátoraljaújhely polgármesterének ösztöndíjában. Erről a gimnázium igazgatója, Nagy-Baló Csaba, Szamosvölgyi Péter Sátoraljaújhely polgármestere és Dankó Dénes a város alpolgármestere egyeztettek Sárospatakon.
2023-02-04 |
A Református Szeretetszolgálat fenntartásában működő Wáli István református Cigány Szakkollégium 32 hallgatóval, köztük 11 új diákkal kezdte meg a tanévet. Az őszi félévre tervezett programok mellett jelenleg az energia válság kiváltotta nehéz helyzetet kell megoldaniuk. Az intézményben maximum 18 fokos hőmérsékletet tudnak biztosítani, a hallgatóknak takarókat és ruhákat adnak.
2022-10-28 |
Hívogat az Ibrányi Református Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és az ott működő Arany János Kollégium, azaz a hátrányos helyzetű gyerekek tehetséggondozó programja is. Tandiné Pataky Zsuzsanna igazgatónővel beszélgetünk.
2022-10-19 |
Az Oktatási Hivatal nyilvántartásba vette az új, hiánypótló intézményt, ahová egyelőre 23 egyetemista költözött be. A Tiszántúli Református Egyházkerület 1.2 milliárd forintért vásárolta meg az egykori Postás üdülő 30 szobás épületét, amelyet diákotthonná alakítottak. Ezzel több évtizedes álom valósult meg - mondta Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke.
2022-09-27 |
A kor színvonalának megfelelő ellátásban részesülnek a kollégisták mindegyik kollégiumi épületben. Az idei év újdonsága, hogy újra megnyitja kapuit a hallgatók előtt az E/1-es kollégium is a felújítás után.
2022-09-02 |
A Debreceni Egyetemre 2022-ben felvett hallgatók létszáma az általános eljárást követően, a pótfelvételivel és a határon túli felvételivel, valamint az angol nyelvű képzésekre felvettekkel együtt szeptemberre várhatóan eléri a tízezret. A DE hallgatói összesen több, mint ötezer kollégiumi férőhely közül választhatnak ebben az évben is.
Tíz éve került át a város önkormányzatától a Tiszáninneni Református Egyházkerülethez a sárospataki Vay Miklós Református Technikum, Szakképző Iskola és Diákotthon. Az ünnepi eseményt egybekötötték a részlegesen felújított iskolaépület átadásával. Dr. Téglás Zsolt igazgató az rendezvényen rádiónknak elmondta: hosszú utat jártak be az elmúlt egy évtizedben.
2022-06-01 |
Tavaly jelenléti és online formában is találkozhattak a jövő hallgatói az itt zajló programokkal és jelenlegi kollégistákká, idén már csak személyesen lehetett ellátogatni az intézménybe.
2022-05-23 |
A hónap végén lesz a szóbeli felvételi vizsga az intézményben. A felvételi eljárás részleteiről Győri Istvánt, a Debreceni Református Kollégium Gimnáziumának igazgatóhelyettesét kérdeztük.
2022-02-12 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt