A Debreceni Református Hittudományi Egyetem, a Tiszántúli Református Egyházkerület és a Both Antal Alapítvány képviselői még 2020 karácsonya előtt videókonferencia keretében adták át hatezer eurós adományukat az augusztusi robbanásban károkat szenvedett bejrúti Közel-Keleti Teológiai Főiskola rektorának. A testvéregyház fontos szerepet játszik a vallásközi párbeszédben.
2021-01-12 |
Mindezt azért látták szükségesnek az intézmény munkatársai, mert a vészhelyzet kihirdetése óta nem látogatható Sárospatak egyik legnagyobb turisztikai vonzerejét jelentő Nagykönyvtár. Ezt az időszakot próbálják most áthidalni a kezdeményezéssel, amiről Éger Gábort, a könyvtár munkatársát kérdeztük.
2020-04-07 |
Hogyan fogyhatott el az összes kézfertőtlenítő és szájmaszk a gyógyszertárakból? Van-e bármi, amit tehetünk azért, hogy ne fertőződjünk meg a koronavírussal? Pálinkával lehet-e fertőtleníteni a kilincseket? Lesz-e valaha gyógyszer a koronavírusra? Ezekre a kérdésekre is keressük a választ Csupor Dezső gyógyszerésszel, a Szegedi Tudományegyetem Farmakognóziai Intézetének docensével, református presbiterrel.
2020-03-23 |
A miskolci Szilágyi Dezső általános iskola is részt vett az Egri Eszterházy Károly Egyetem és a Magyar Kémikusok Egyesülete Kémiatanári Szakosztályának meghívására a nagy Periódusos Rendszer Performansz Guinness Record és Magyar Rekord állítás kísérletben. Minden vegyjelet plakátra álmodtak-rajzoltak-festettek a gyerekek. Az esemény célja a periódusos rendszer valamely változatának újszerű megvalósítása performansz formájában. A programot Ádám Noémi kémiatanár szervezte.
2019-12-28 |
Mert egy a kenyér… - Az eucharisztia ökumenikus perspektívában címmel közös tudományos szimpóziumot rendezett a Both Antal Teológiai és Kulturális Alapítvány, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem és a Károli Gáspár Református Egyetem a Debreceni Református Kollégiumban a közelmúltban.
0:00
0:00
2019-11-21 |
A református egyház tudományos testülete a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen tartja éves ülését, közgyűlését és szekcióüléseit. Idén több mint kétszázan vesznek részt a tudományos találkozón, ahol a plenáris ülést követően tizennégy szekcióban folytatják majd a munkát a testület tagjai. A részletekről a megnyitó előtt készített összeállítást Buzás Bori, amelyben először a Hodossy-Takács Elődöt a Doktorok Kollégiuma főtitkárát hallják.
2019-08-28 |
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt